Het voordeel van deze oefening is dat je het in je eentje kan doen zonder tegenstander. Het nadeel is wel dat de tafeltennistafel gekanteld dient te worden. Helaas kunnen niet alle tafels dit. Het alternatief is om een helft tegen de muur te zetten zoals onderstaande foto laat zien.

Dit is wel de meest gebruikelijkste inspeel vorm namelijk forehand naar forehand. Het gaat er voornamelijk om bij deze oefening om vastheid te creeeren en niet om een punt te scoren. Het is dan ook belangrijk zeker om in het begin het tempo laag te houden.

Dit is samen met de forehand naar forehand een van de meest gespeelde patronen namelijk van de backhand naar de backhand. Het heeft als doel voornamelijk vastheid te trainen.

De forehand topspin wordt gespeeld als een aanvallende slag. In de oefening is het zaak om zo vaak mogelijk de topspin uit te kunnen voeren met één bal.

De backhand topspin is een aanvallende slag. In de oefening is het zaak om de bal zuiver en zo vaak mogelijk te slaan. Hoe vaker met 1 bal de backhand slag gedaan kan worden hoe beter.

Met de forehand schuif bal probeer je, net zoals de backhand schuifbal, de bal zo te spelen dat de tegenstander niet een aanvalsbal kan slaan. In de oefening kan je dan ook de bal of kort achter het net of diep achter op tafel slaan.