Wat een mooie dag hebben we achter de rug! ’s Ochtend verzamelde we om 10:00uur bij het ’t Leeuwenhuis. Nu moeten alle kids die aanwezig waren bij de jeugddag dit inmiddels wel weten dat ons clubhuis zo heet 😉 Maar meer daarover later in het verslag. We begonnen als eerste met langzal ze leven te zingen voor Lea die was namelijk jarig op 2 juli.

Daarna gingen naar speeltuin Don Bosco (dank voor het gebruiken van het terrein!) Daar hadden we een 5 tal spellen uitgezet en we hadden de kids verdeeld in 3 teams. Ze moesten als eerste opdracht een naam verzinnen in 1min. Dat was al best een uitdaging en ze kwamen met de volgende namen: Smiley, Team Tafeltennis en De 4 musketiers. Wat later eigenlijk de 5 musketiers moest heten omdat Bram na het proefzwemmen ook aan dit team werd toegevoegd. Wel tof dat hij de dag erna mag afzemmen!

Bij het eerst spel moesten ze 5x overgooien met een bal naar hun teamgenoten dan hadden ze een punt. Echter het andere team probeerde de bal te onderscheppen zodat ze zelf 5x konden overgooien. Uiteindelijk gingen de musketiers met de meeste punten aan de haal. Het 2de spel was een echte krachtmeting namelijk touwtrekken. Dat ging behoorlijk gelijk op en er was dan ook vaak een beslissende ronde nodig om de winnaar aan te wijzen. Musketiers wonnen ook deze ronde. Gevalletje van “Massa is kassa” 😀

Daarna gingen we het wel bekende hoepelspel doen. Dit spel doen we soms ook als warmup tijdens de training. Doel zo snel mogelijk als team met de hoepels aan de overkant komen. Dit spel werd door Smiley gewonnen.

Het ratten en raven spel is altijd hilarisch. Het ene team zijn de ratten en de andere de raven. Zodra hun naam wordt genoemd moeten ze zo snel mogelijk van de tegenstanders de lintjes afpakken die als een staart aan hun broek hangt. Echter weten ze niet welke naam er wordt genoemd en soms wordt er ook roeken, rondo, rome, rakers geroepen 🙂 Je snapt de verwarring is groot! Wie uit eindelijk hier heeft gewonnen was mij ook een raadsel!

Na al deze spellen moest er natuurlijk even wat afgekoeld worden in de vorm van snoep happen. Het ging er om dat je als teams zo snel mogelijk alle snoepjes uit het water had gehaald met enkel je mond. Bij de een ging het net even iets soepeler dan de andere. Zelf na afloop wilden ze dit blijven doen. Vonden ze dit nou echt zo leuk? Of kwam dat omdat ze na het happen het snoepje mochten opeten? 😉

Daarna hebben we lekker een broodje gegeten en wat gedronken. Vervolgens gingen we op naar Poldersporten in de Kwakel met dank aan onze rijders Henryk en Rutger. Nog even snel op de foto toen ze nog droog en schoon waren 🙂

We hebben op heel veel verschillende manieren de sloot overgestoken. Van een mat op het water, slingertouwen, touwbruggen en luchtzakken etc. Bij het eerste onderdeel ging Michael al meteen lekker het water in waarna de andere snel volgden. Rutger die mee was als rijder kon het niet laten om ook een aantal onderdelen mee te doen. Waarop door het hele team werd geroepen “vallen, vallen, vallen”. Helaas bleef hij op een paar natte voeten droog.

Het laatste onderdeel was een waterglijbaan waar je zover mogelijk moest proberen te glijden op je buik. De een gleed net even wat verder dan de andere maar Noa was toch wel de meester glijder.

Na afloop kregen ze nog een lekker wat te drinken en een zakje chips. Snel op naar het clubhuis voor de Quiz waar weer punten te verdienen viel. In teams kregen ze vragen over tafeltennis zoals “Mag je onder je been door serveren”, “Mag je met je zijkant van je batje een bal terug slaan” of “Hoe heet ons clubgebouw”. Met een shoot out vraag “Op welke plek staat de eerste Nederlander op de wereldranglijst?” Waarop de antwoorden 13 en 15 terug kwamen waarbij het echte antwoord 188 was had uiteindelijk “Team tafeltennis” deze ronde gewonnen.

In de tussentijd had Lea al lekker patatjes , kroket en frikandelen gebakken. De 2 kids die geen patat lusten kregen nog een krentenbol of broodje. Toen alles opgegeten was was het tijd voor de prijsuitreiking. Na alles opgeteld te hebben was het punten verschil tussen alle teams precies 2 punten. De eerste prijs ging naar “De 5 musketiers” en op de 2de plek “Smiley” en als laatste “Team tafeltennis”. De prijs was een bidon met lekkere snoepjes erin.

Iedereen heeft een fantastische dag gehad. Ze ging dan ook tevreden, de meeste met nog wat modder achter de oren, weer naar huis. Een mooie afsluiten van het seizoen al zeg ik het zelf. Iedereen een fijne zomervakantie toegewenst en tot de eerste training!

Bekijk hieronder nog de vele foto’s en de video’s:

Foto’s: https://www.flickr.com/photos/bjornvanderneut/albums/72177720300263838
Video’s: https://youtube.com/playlist?list=PLiYt9PDtbP_r300GNHHamnu71uHb57Yik