Tafeltennis is een leuke en interessante sport. We hebben hier wat informatie verzamelt over trainingen om beter te worden. Spelletjes om het soms wat luchtiger te houden en de spelregels waar je je aan dient te houden bij het tafeltennissen volgens de NTTB.

Tafeltennis training

Echter kennen we allemaal de camping tafeltennissers maar om echt beter te worden dien je veel te trainen. We hebben daarom een aantal pagina’s gemaakt die trainings voorbeelden geven. Er staan voorbeelden bij die echt bij de basis behoren zoals forehand en backhand inspelen maar ook meer complexe oefeningen zoals de falkenberg drill. De ene oefening is gericht voor het verbeteren van je voetenwerk en de andere juist weer om je techniek te verbeteren.

Naar de trainingsvoorbeelden

Tafeltennis spelletjes

Normaal gesproken speel je gewoon tot de 11 pnt maar er zijn nog veel meer variaties te bedenken. Iedereen kent wel het rond de tafel spelletje. Er zijn echter vele varianten van rond de tafel te bedenken en ook andere leuke varianten. Uiteraard zijn deze spelletjes alleen te gebruiken bij feestjes, toernooien of tijdens een training om eens iets anders geks te doen.

Bekijk de spelletjes voorbeelden

Tafeltennis spelregels

Zoals bij elke sport zijn er regels waar je je aan moet houden zo ook bij tafeltennis. Deze regeles zijn ook best wel onderhevig aan wijzigingen. Zo speelden we vroegen nog tot de 21 punten met een 38mm bal maar tegenwoordig spelen we tot de 11 punten en met een 40mm bal. Dit wordt allemaal gedaan om de sport nog interessanter en leuker te maken voor de deelnemers. Het idee is dat de rally’s dan langer duren en het dan ook interessanter en leuker is voor de toeschouwer om te volgen.

Meer informatie over spelregels kan je hier vinden