Dit spel is denk ik het meest gespeelde spelletje op scholen. Je kan het namelijk met heel veel mensen tegelijk spelen. Je verdeelt de deelnemers zodat er aan iedere kant evenveel mensen staan. Je serveert van het rechtervlak naar het linkervlak en loopt vervolgens naar de overkant van de tafel.

De persoon die eerst in de rij staat slaat de bal terug en loopt vervolgens ook naar de overkant. Dit gaat zo door tot dat iemand een fout maakt. Deze persoon mag niet meer mee doen in deze ronde. Je speelt zolang door totdat er nog maar 2 mensen over zijn. Deze spelen een soort van finale spel namelijk tot de 3 punten. Je kan het zo afspreken dat de winnaar een punt verdient. Dat wil zeggen mocht hij bij het spelen van rond de tafel een fout maken dan hoeft hij er nog niet direct uit te stappen. Dan levert hij zijn punt in en mag doorspelen.

Rond de tafel

Variant 1:
Een variant van rond de tafel is dat je niet enkel van de ene tafel helft naar de andere loopt maar dat je om een of twee andere tafels heen loopt die naast de daadwerkelijke speeltafel staat. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller moet rennen om op tijd te zijn om weer de bal te slaan.

Variant 2:

Je hebt hierbij 2 tafels nodig welke naast of achter elkaar kunnen staan. Nu staan er twee mensen vast bij de tafel die de ballen rustig aangeven. Ze slaan dan bij tafel 1 de bal en rennen naar tafel 2 om daar achter in de rij aan te sluiten. Zie hieronder een voorbeeld hoe dat er uit ziet.