Bij het parcours lopen kan je zelf je creatieve ideeën toevoegen. Het idee is dat ze een parcours afleggen met een bal op hun batje. Terwijl ze dat doen komen ze obstakels tegen. Je begint bijv met tussen hekjes doorlopen en daarna onder een hekje door. Vervolgens moeten ze om een stoel heen lopen er even op gaan zitten en weer doorlopen.

Je kan bij dit spel uiteraard het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kan je ook kleine opdrachten toevoegen zoals bijv tijdens het parcours een bal pakken uit een bakje en die later in een andere bakje weer terug leggen.

Variant 1

Mocht de groep kinderen wat meer bal gevoel hebben kan je het lastiger maken door ipv de bal enkel op het bat te leggen deze hoog te houden. Dit maakt het al een stuk uitdagender.

Variant 2

Je kan ook het parcours in wedstrijd vorm maken door bijv 2 identieke parcours naast elkaar te bouwen. De kinderen te verdelen in 2 groepen en dan zo snel mogelijk als team het parcours af te leggen. Uiteraard dienen ze dit dan om de beurt te doen.

Variant 3

Je hoeft uiteraard niet een parcour te maken waarbij een batje en balletje nodig is. Je kan ook het zonder doen zoals onderstaande video duidelijk maakt.