Bij het kegels mikken spel moet je goed samen werken. Beide spelers moeten goed kunnen mikken. Zowel de speler die de bal aanspeelt als de speler die vervolgens de kegel er probeerd af te slaan.

Je hebt dus per tafel 2 personen nodig. De eerste persoon speelt de bal doormiddel van hem te laten stuiteren op de tafel en daarna met het batje te slaan naar de overkant. Aan de overkant staat dus speler 2 die de bal vervolgens terug slaat maar dan gemikt op de pionnen die aan de overkant van de tafel staan.

Het doel is dus om zo snel mogelijk de pionnen van de tafel te slaan. Als het mandje waar de 10 ballen inliggen op zijn moeten beide spelers zo snel mogelijk de ballen oprapen en weer in het mandje doen. Dit is ook het moment dat de spelers gaan wisselen van kant zodat beide leert om een bal aan te spelen als het mikken op de kegels.

Tip

Om de kinderen niet blind te laten meppen zo hard als ze kunnen is het verstand om te vermelden dat de kegels heel licht zijn en dat je dus helemaal niet hard hoeft te slaan om ze om te laten vallen. Ook dat als je rustiger slaat dat je veel beter kan mikken en zo meer kans maakt om het spel te winnen.