Het hoepelspel is echt een spel om de samewerking te bevorderen. Er moet goed samengewerkt worden om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Het spel gaat als volgt. De 2 teams staan achter een startlijn en moeten zo snel mogelijk naar de overkant zien te komen. Echter mogen ze enkel in de hoepel staan.

De voorste speler legt de hoepel over de startlijn voorzich neer. Vervolgens gaat deze persoon in de hoepel staan. De volgende hoepel wordt door het team van achter naar voren doorgegeven tot dat deze bij de voorste persoon is. Deze legt wederom de hoepel voor zich neer en stap in de 2de hoepel. De 2de speler in de rij kan nu vervolgens ook in de eerst hoepel gaan staan. Dit herhaalt zich totdat de laatste speler over de finishlijn is gegaan.

Je hebt dus bij elk team van bijv 4 spelers wel 5 hoepels nodig omdat er altijd 1 hoepel vrij moet zijn om van achter naar voren te kunnen verplaatsen. In totaal dus 10 hoepels om het spel te kunnen spelen. Je kan ook als variant zeggen dat ze de hoepels verder mogen wegleggen zodat ze echt van hoepel naar hoepel moeten springen. Let op dat hierbij de afstand van start naar finish wel een stuk groter moet zijn anders is het spel zo afgelopen. Ook moeten ze rekening houden met mensen die niet zover kunnen springen.