Op zaterdag 11 november werd het C-toernooi in Tilburg gehouden en op zondag 12 november het A/B toernooi. Samen met mijn vader en Max Koopman, die mij wel wilde coachen, gingen wij zaterdagochtend al heel vroeg op pad.  Ik was best gespannen omdat het een groot toernooi is met veel bekende en goede spelers.

Ik was ingedeeld in een poule van 7 spelers. Het ging buitengewoon goed en ik won 6 van de 7 wedstrijden en ging als 2e door naar de achtste finales. De zegereeks ging nog even door mede vanwege het fantastische coachen van Max en stond ik in de finale! Helaas verloor ik de finale met 3-1, maar mocht ik ook meedoen met het B-toernooi die de dag erna op zondag werd gespeeld.

Max wilde mij gelukkig weer coachen, dus vol goede moed gingen wij zondag eveneens vroeg in de ochtend weer op pad. Doel was om plezier te hebben en weer wat wedstrijdervaring op te doen. Ditmaal was ik ingedeeld in een poule van 5 met spelers die allemaal landelijk C en 1e klasse spelen.

De eerste wedstrijd won ik in een 4-zetter, om de 2 volgende wedstrijden te verliezen met 5 zetters. De laatste 2 wedstrijden won ik weer in een 4 en een 5 zetter. Helaas was ik niet door, maar ik ben heel erg tevreden met de 3/5 overwinningen!

Max nogmaals heel erg bedankt voor de coaching! Op naar Assen 17 december!

Mick de Haan