Zondag 23 februari 2020 was in vele opzichten, en zeker qua weer; regen, regen en nog meer regen, een prima dag om binnen te zijn. 

Het was sowieso een speciale dag. The Victory Weesp vierde met haar toernooi-deelnemers die dag haar OTC Lustrum, het was het 5e OTC toernooi in Weesp. De organisatoren (Paul & Wim) waren dan ook zeer verheugd om een groot aantal deelnemers van het eerste uur te mogen ontvangen. 

Er waren 45 spelers, verdeeld over 7 poules. Hierdoor was het qua ruimte, gezien de benodigde 7 tafels, enigszins beperkt. Maar zoals Cruijff zou zeggen; Elk ‘nadeel’ het z’n voordeel. Nu konden er immers wel 7 qua rating en bezetting evenwichtige poules worden gemaakt en waren de kansen zo goed als gelijk. 

De deelnemers kwamen van maar liefst 26 verschillende verenigingen en uit alle hoeken (en gaten) uit het land. Gezamenlijk hadden zij grofweg 2020 KM gereden om naar Weesp te komen (en dit is exclusief het zoeken, wat een enkeling had gedaan). 

Ook dit jaar was er weer een lijstje met statistieken zo was de gemiddelde rating van alle deelnemers tezamen 995, de hoogste rating lag op 1583 en de laagste op 450. Hierdoor was het verschil tussen de hoogste en de laagste rating is 1133 punten. 

Het lijstje met wetenswaardigheden, zoals: het tijdstip van de zonsopgang over twee weken in Noord-Holland, het gemiddelde KWh- tarief in Bolivia en wie de volgende minnaressen van Hazes junior zouden zijn werd bij aanvang van het toernooi niet besproken wel na afloop aan de bar……… welke trouwens supergoed werd gerund door Dave. 

Alle foto’s van het toernooi zijn te vinden op de volgende locatie https://www.flickr.com/photos/bjornvanderneut/sets/72157713228069558/ 

De de winnaars: 

Poule A
1ste Dariusz Karniej (ZTTC)
2de Jeroen Borst (The Victory)

Poule B
1ste Ruud Kroger (ATC)
2de Hans van der Wey (Aktief Vries)

Poule C
1ste Erwin Breed (VEV)
2de Jean Prost (Vlug en Vaardig)

Poule D
1ste Dirk Overgaauw (TTV Salamanders)
2de Gerard van Straten (ATC)

Poule E
1ste Ingrid Gertz (OTC)
2de Klaas Siewertsen (The Victory)

Poule F
1ste Ad Steenbrink (TTV Maarssen)
2de Sasika de Jong

Poule G
1ste Damy Heysteeg (TTV De Kwakel)
2de Piet Savelkoul (TTV Maarssen)