Op zaterdag 13 januari 2024 stond de Open Weesper weer op het programma met dit keer 48 inschrijvingen en 47 werkelijke deelnemers was een vol Leeuwenhuis.

Na een lange poulefase waarin elk niveau door elkaar heen speelde, werd de balans opgemaakt. In de C-poule wist Puck een familie finale te voorkomen door Jan in de halve finale te verslaan, maar in de finale bleek Mick een maatje te groot.

In de B-poule trof de als eerste geplaatste Nathalie van Lierop in de finale haar angstgegner Bob Lei, die ook nu weer zijn status bevestigde en met 3-0 de finale naar zich toe trok.

Van de A-spelers had onze jeugdtrainer Theerekant zich in de poulefase laten verrassen waardoor hij zijn teamgenoot en onze (ex-)clubgenoot Frank van der Wurff al vroeg trof in het toernooi. Theerekant won deze ontmoeting overtuigend waardoor de volgende halve finales ontstonden: Dylan tegen Max en Theerekant tegen Marco, de winnaar van afgelopen jaar. 

Dylan bleek met zijn Eredivisie-ervaring een maatje te groot voor een goed spelende Max. In de andere halve finale bleken de noppen van Marco te lastig voor Theerekant waardoor de twee spelers met de hoogste rating de finale gingen spelen. Heel even leek Marco het Dylan lastig te kunnen maken en zijn titel te kunnen verdedigen, maar zoals de laatste seizoenen in de competitie ook al bleek, was Dylan toch de sterkste met 3-1.

Na afloop had Rutger Chinees geregeld voor alle spelers die bleven eten en werd Berry Kruger door Rutger overgehaald om in ieder geval dit seizoen zijn team te ondersteunen.

Al met al dus weer een heel geslaagde editie! Bekijk hier de foto’s van de Open Weesper 2024