Wat een superdag hebben we weer achter de rug! Met maar liefst 20 deelnemers was het goed bezet. Er vielen maar liefst 9 bekers te winnen voor de nummers 1 t/m 3 in de A, B en C poule. We begonnen eerst met een paar wedstrijden om de juiste poule indeling/sterkte te kunnen bepalen.

Toen de juiste indeling bepaald was kwam dat zowel voor de A- als de B-poule uit op een 4 en 3 kamp. Voor de C-poule waren het 2 poultjes van 3. Nu kon de strijd echt beginnen wie de jeugdclubkampioen van 2023 ging worden.

Zie hier een kleine video impressie van de jeugd in actie.

De strijd was echt losgebarsten want er zaten heel veel spannende potten tussen zoals Tim die in een vijfsetter wint van Uliana. Of Jaymo die net in 5en wint van Roek met games erbij zoals 12-10, 11-13

Na de poule fase gingen de nummers 1, 2 en 3 door voor de prijzen. Ze moesten tegen de andere nummers 1 t/m 3 spelen van de andere poule. Hier zaten wederom enorm spannende wedstrijden tegen zoals Sara die net aan wint van Jaymo met 9-11, 11-9, 7-11, 10-12. Of Youri tegen Bram waarbij Bram terug komt van 2-0 achter naar 2-1 en net aan verliest met de laatste game 15-13.

Jeugd in actie tijdens de clubkampioenschappen 2023

Als laatste werden de finales gespeeld met officiele scheidsrechters 😉 Jeroen en Jeroen maar ook Sam die erg graag de finale van de C-poule wou tellen bedankt! De finales waren stuk voor stuk enorm spannend. Bij de A en B poule gingen ze tot het uiterste en speelde ze allebei een 5-setter. Waarbij uiteindelijk Ruben won (2-11, 11-9, 11-9, 9-11, 8-11) van Dean in de A-poule en Jacob van Mick in de B-poule (8-11, 11-7, 11-9, 11-13, 7-11). In de C-poule speelde Ralf tegen Marieke in een spannende wedstrijd waarbij ze elkaar niet veel ruimte gaven. Ralf won uiteindelijk met 3-0 maar als je de game standen bekijkt (11-9, 11-9, 12-10) snap je wel dat het net zo goed andersom had kunnen wezen.

In de kantine bedankte Lea nog even de dames (moeders van Mick, Marieke, Jacob, Sam en de zus van Sam) voor de fantastische verzorging van de bar met de daarbij behorende hapjes en drankjes! Super fijn! Daarna gingen we over tot de prijsuitreiking in een volle kantine want om 15:00uur was ook de nieuwjaarsreceptie begonnen. Aangezien het zo druk was moesten de kids die een beker hadden gewonnen ook even op de stoel staan zodat ze goed te zien en te fotograferen waren.

Winnaars A-poule

Winnaars B-poule

Winnaars C-poule

Buiten de 9 bekers was ook nog een Grote Kale Leider beker te verdienen. Die gaat naar de persoon die het hoogste percentage heeft van de afgelopen competitie. Deze keer ging die naar Dean met 78%. Ook was er nog een groot applaus voor Bram en een mooi t-shirt omdat hij zonder mokken alle potjes had verloren. Dat is misschien nog wel knapper dan iemand die alles wint.

Na afloop nam Wim de Groot het woord over om nog even een praatje te doen van afgelopen jaar. Daarbij ging hij langs vele gebeurtenissen. De meest uitspringende was wel de verbouwing van de kantine. Daar was vanwege corona nog geen aandacht aan besteed en dat werd nu ingehaald door Arie en Jeannette in het zonnetje te zetten en een lekker etentje aan te bieden.

Arie & Jeannette de klussers

Toen was het tijd voor Wim zijn laatste mededeling en dat was dat het eerste drankje gratis was. Daar werd goed gebruik van gemaakt zeker in combinatie met de kaas/worst en de frituurhapjes. De ouders en andere leden bleven nog gezellig nakletsen en de fanatieke jeugdleden gingen gewoon nog even door met spelen. Zo zien we het natuurlijk graag! Op naar het volgende toernooi.

Gezellig druk in de kantine

Check hier alle foto’s van de jeugdclubkampioenschappen 2023