Deze dag begonnen we met 15 deelnemers die eerst een poule van 3 gingen spelen om uit te maken wie naar de A, B of C poule door zou gaan. Ze speelden een best of 3 games en daar waren eigenlijk geen echte verrassingen te noemen. Toen iedereen op sterkte was ingedeeld waren er dus 3 poules met ieder 5 kids daarin. Ze gingen daar een best of 5 games spelen.

Voor de beginnende groep moest ook nog even een kleine uitleg gegeven worden van hoe een wedstrijd formulier precies werkt. Het tellen en 2x serveren om de beurt blijkt toch ook nog wel een hele opgave te zijn 🙂

Gelukkig gaat het tossen een stuk beter 😉

In poule C zaten er spannende potten tussen. Zo speelde Thijs en Robin een vijfzetter (11-9, 5-11, 12-14, 11-9 en 11-6) waarbij Robin aan het langste eind trok. Er was ook een duidelijke nummer 1 en dat was Mylie maar ook nieuwkomer Camille deed het erg goed en ging met de 2de plek naar huis. Het nieuwste lid Evelien deed ook gewoon heel stoer mee en kreeg de aanmoedigingsprijs een doosje ballen.

De spannendste poule was poule B. Hier gingen eigenlijk alle wedstrijden gelijk op met veel games die 11-9 eindigde en 3 vijfzetters. De wedstrijd tussen Marieke en Julius om plek 2 was heel spannend waarbij Julius net aan wist te winnen (7-11, 11-4, 11-7, 9-11, 11-9) en dus de 2de plek pakte. Sara was een maatje te groot voor de andere spelers en wist al haar wedstrijden te winnen. Noa en Boas streden voor de onderste 2 plekken waarbij Noa in een onderling duel wist te winnen. Leuk feitje is dat Boas wel wist te winnen van teamgenoot en de nummer twee Julius 🙂

In Poule A was Mick de gedoodverfde favoriet maar dan moet je het ook maar even weten waar te maken. Nou dat deed hij ook met maar 1 game verlies tegen Puck die uiteindelijk 3de werd. De spannendste pot was die van Ruben tegen Roek (4-11, 8-11, 11-5, 11-6, 11-9) waarbij Ruben een 2-0 achterstand wist goed te maken en net aan de laatste game wist te winnen. Ruben werd 2de in de A-poule. Sam en Roek streden om de ene laatste plek waarbij Sam in een onderling duel wist te winnen met 9-11, 9-11 en 8-11.

Met de prijsuitreiking waren nog meer prijzen te vergeven namelijk de Grote Kale Leider (GKL) beker en het team wat tijdens de laatste competitie kampioen was geworden. Te beginnen met de GKL dat is een prijs voor de speler die het hoogste percentage speelt in de competitie. Dit jaar viel deze eer aan Mick die maar liefst 100% wist te spelen.

De laatste prijs was die voor Sara, Roek, Jacob en Mick die 1ste waren geworden in de 5de klassen. Ze kregen daarvoor een mooie medaille als aandenken.

Daarna was het tijd voor een drankje aan de bar met lekkere hapjes zoals kaas, worst en bittergarnituur. Het was erg gezellig en een geslaagde dag met veel prijs winnaars.

Bekijk hier alle foto’s van de jeugd clubkampioenschappen 2024