De finale meerkampen is niet zo maar een finale. Ten eerste is hij helemaal in Limburg in het plaatje Panningen. Ten tweede duurt de finale maar liefst 2 dagen dus dan ga je niet even 2x op en neer naar Limburg rijden 🙂 Daarom, zoals ook voorgaande jaren, maakten de familie van der Neut er een lekker lang weekend van. We waren niet de enige die dit deden want de familie Zunnebeld zat in hetzelfde park nog een 5 huisjes van ons verwijderd. Dit jaar waren we met 3 spelers in de finale namelijk Roek, Puck en Sara.

Voor Roek wisten we al dat het een zwaar toernooi zou zijn. Hij moest ook tegen spelers waar Ruben al eerder tegen had gespeeld en ook al had verloren. De eerste dag wist hij 1 game te winnen en een paar close games met 9-11 verloren. De volgende dag ging een stuk beter want hij won meteen de eerste wedstrijd met 3-0. De 2de wedstrijd ging verloren maar de 3de wedstrijd tegen Amit Kumar was super spannend en hij wist de 5de game te winnen met 11-6. Echt heel gaaf om te zien. Goed toernooi gedraaid en veel geleerd vooral over service ontvangst.

Roek finale meerkampen

Puck speelde helaas in een andere zaal maar wist knap de eerste wedstrijd meteen in een 5 setter te winnen. De wedstrijd daarna verloor ze met 0-3 van Vrshti Kumar, ja de zus van inderdaad, waar ze in het vorige toernooi nog redelijk eenvoudig van won. Daarna won ze 2 wedstrijden in 4 games. De laatste 2 wedstrijden van die dag verloor ze maar dat waren wel de uiteindelijke nummer 1 en 2 van het toernooi. De dag erna won ze nog 2 partijen waardoor ze uiteindelijk op de 7de plek is geëindigd. 

Puck finale meerkampen

De eerste wedstrijd voor Sara was een makkie. Zelfs een game met 11-0. Daarna was meteen een spannende pot tegen de uiteindelijk nummer 3. Ze verloor helaas de 5de game waarbij ze dik achter kwam en goed terug vocht. Helaas op een crusiaal moment een mazzel bal tegen waardoor ze verloor met 8-11. Daarna won ze alle potten maar niet eenvoudig zelfs 2 wedstrijden in een 5 setter. De 2de dag was Sara de eerste wedstrijd niet scherp en verloor ze 0-3 van Eowynn waarvan ze op het NK nog 2x van won. Daarna verloor ze ook de 2 wedstrijden daarna maar die waren gewoon weg beter en waren dan ook de nummer 1 en 2. De laatste wedstrijd was tegen Jasmijn die voor Sara altijd lastig is. Ze verloor die helaas waardoor er maar liefst 4 speler even veel punten hadden behaald. Na wat gereken was Sara uiteindelijk 4de geworden en net naast het podium geeindigd. 

Sara finale meerkampen

Het laatste bijzondere van dit toernooi is dat iedere speler even kort in het zonnetje wordt gezet en een mooi vaantje mee krijgt. Al met al een mooie afsluiting van een lang en leerzaam toernooi. 

Finale meerkampen in Panningen

Bekijk hier de foto’s van de finale meerkampen in Panningen en hier kan je de video’s vinden.