Wat een mooie dag hebben we gehad met de senioren clubkampioenschappen. Uiteraard droeg de heerlijke BBQ na afloop daar aan bij 😉 Er hadden zich 17 deelnemers aangemeld waarbij 3 jeugdleden die op uitnodiging mee deden omdat ze bij de jeugd clubkampioenschappen bij de top 3 waren geeindigd. Nadat iedereen aanwezig was, ook na smoesjes als de brug stond open, kon het toernooi beginnen onder leiding van Michel.

Er waren 4 poules die eerst gespeeld dienden te worden om te beslissen wie er in de A en B poule terecht kwam. Die wedstrijden liepen eigenlijk zoals verwacht en dus geen gekke uitslagen voor zover. De ronde erna was het of je won en ging door of je verloor en was daarmee uitgeschakeld.

In de A-poule moesten spelen:

Rutger-George, Bjorn-Gemidas, Michel-Milan, Mato-Paras

In de B-poule moesten spelen:

Ruben-Jan, Puck-Dean, Erben-Sjoerd, Henryk-Kurt 

Puck moest in de vervolg ronde dus tegen Dean welke met 3-0 won maar wel allemaal hele close games. Ruben moest tegen Jan (vader van Mick) en wist heel netjes met 3-2 te winnen. Er gingen dus 2 jeugd speler door naar de volgende ronde in de B-poule. Heel netjes dus! Verder gingen in de A-poule door Michel, Rutger, Bjorn en Paras. 

Dean moest tegen Henryk maar kon daar niet van winnen. Ook Ruben moest zijn meerdere erkennen in Erben maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ruben moest dus tegen Dean spelen om de 3de plek. Waarbij Ruben in topvorm verkeerde en met 3-0 de 3de plek en een mooie beker op eiste. Erben en Henryk mochten dus de finale spelen maar Erben was te sterk voor Henryk en won redelijk eenvoudig met 3-0. Zie hier de laatste game (video).

Bjorn moest tegen Paras en leverde 1 game in. Rutger won met 3-0 van Michel. De 3de plek ging dus tussen Michel en Paras waarbij Michel een ruime achterstand 2-7 in de eerste game wist om te buigen naar game winst. Hij won de daarop volgende games en was dus 3de geworden. De finale tussen Rutger en Bjorn was een spannende. Bjorn nam brutaal de eerste game (11-9) waarna Rutger 2 games achter elkaar wist te pakken (8-11, 8-11). De 4de game ging gelijk op met mooie en spannende rally’s. Bjorn pakte deze game met 11-9 en moest dus een beslissende 5de game uitmaken wie clubkampioen zou gaan worden. Rutger ging sterk van start en kwam met 0-5 voor. Bjorn knokte zicht terug maar verloor toch de game met 6-11 waardoor Rutger voor het eerst clubkampioen is geworden!

Na afloopt was er een gezellig barbeque geregeld door Dieu en Milan. Ze hadden zich goed uitgeleefd want er was genoeg vlees, groente en patat. Milan en Dieu waren tevens grill master en bereide alle hamburgers, sate en kip stick voor. Het was super mooi weer dus we konden onder het genot van een hapje en een drankje goed gebruik maken van het terras. Dieu en Milan super bedankt voor de organisatie van de BBQ. Volgend jaar weer?

Bekijk hier alle foto’s van de senioren clubkampioenschappen.