Zondag gingen we wederom met een mooi groep kids, 7 stuks, op naar HTC in Hoofddorp om het Startertoernooi te spelen. We waren als eerste in de zaal en konden dus lekker even wat inspelen. Rutger was deze keer ook mee om als coach mee te helpen. Heel fijn Rutger bedankt!

Even na 10uur ging Rijko de spelers toespreken hoe het toernooi gespeeld zou worden. Er waren 10 tafels in de zaal dus bijna iedereen speelde in een poultje van 4 wat betekend dat je 3 wedstrijden moet spelen. Daarna worden de vervolg rondes gespeeld en afhankelijk van hoe hoog je bent geindigd in de voor rondes speel je tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Deze keer hadden we ook weer iemand mee die nog geen ervaring had met competitie of toernooien spelen. Marieke vond het in het begin wel een beetje spannen maar na verloop heb ik haar alleen maar lol zien hebben. Ze deed het ook nog een heel goed door 2 partijen te winnen!

In de poultjes deden ze het eigenlijk allemaal heel goed. Dat betekend dus wel dat je de ronde erna sterkere tegenstanders krijgt. Zo ook je eigen clubgenoten! Zowel Mick tegen Sara, Jacob tegen Roek en Sam tegen Noa 🙂 Waarbij het nog niet helemaal duidelijk was waar je moest staan om te gaan tossen. Dus bij deze je mag nooit tossen voor je eigen club 😉

Iedereen speelde heel geconcentreerd en met behulp van de coaches Rutger, Lea en Bjorn gingen er ook in de vervolg rondes heel wat potjes de goede kant op.

Aan het einde moesten sommige spelers best wel even wachten tot de volgende wedstrijd of tot de prijsuitreiking dus werden ze creatief om zich zelf bezig te houden.

Na een lange dag tafeltennisen was het resultaat er wel na! Er moest nog wel even door Rijko flink gerekend worden want Sara was bijvoorbeeld met 2 andere gelijk geeindigd. Dus dan moet je games gaan tellen.

Gelukkig waren er ook heel wat prijzen te vergeven voor de kleine 50 deelnemers. Waarbij Sam, Mick, Jacob en Sara met een mooie beker naar huis gingen.

Het was dus een top dag bij HTC en zeker voor herhaling vatbaar 🙂 Voor alle foto’s check het starterstoernooi 2022 fotoalbum