Sara is haar moeder achterna gegaan en heeft het Nederlands Jeugdkampioenschap tafeltennis meisjes onder 11 jaar gewonnen! Net zoals haar moeder Lea maar dan 30 jaar geleden.

Om 9uur waren Roek en Sara al in de zaal om lekker in te spelen op de nog maar weinig beschikbare tafels. Het was al lekker druk en ook veel bekende gezichten van zowel spelers als begeleiders/coaches.

Roek zijn eerste wedstrijd begon om 9:50 en dat was meteen een spannende pot tegen de uiteindelijke nummer 2 van de poule. De eerst game moest Roek nog even wakker worden maar daarna won hij netjes 2 games achter elkaar met 11-13 en 10-12. Helaas begon zijn tegenstander beter te spelen en die won de laatste 2 games waardoor Roek net in 5 games verloor.

Zijn 2de wedstrijd was wederom een 5 setter. De eerste 2 games won hij netjes maar daarna verzwakte hij een beetje en kwam het dus wederom aan op de 5de game. Het bleef super spanend tot het einde maar met een goede smashbal won hij de wedstrijd met 11-9. Dus wel even tijd om uit te rusten!

Oh toch niet de volgende wedstrijd tegen de uiteindelijke nummer 1 stond direct gepland. Goed gespeeld maar verloor in 3 games maar wel met twee games van 12-14 en 10-12. De laatste wedstrijd was een concentratie dingetje waarbij de coach Roek even wakker moest schudden na de eerste game verloren te hebben. Gelukkig hielp dat en won hij redelijk eenvoudig zijn laatste wedstrijd en was daarmee heel netjes 3de in de poule geworden. Helaas net niet genoeg om door te gaan naar de halve finales maar wel super gespeeld!

Sara kon haar eerste wedstrijd pas spelen om 10:30 en won die netjes met 3-1. De wedstrijd daarna had ze het even niet en kon ze niet in haar spel komen en verloor die met 0-3 van iemand waarvan ze normaal altijd wint. Ai als dit maar niet een voorbode is van de vervolg wedstrijden.

Gelukkig ging het de volgende wedstrijden een stuk beter zowel qua winst als qua spel. Ze kwam beter in haar spel en zowel de voorhand als backhand topspin liep steeds beter. Ze won de 2 wedstrijden daarna gelukkig. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Eowynn een lange dame met een rustig spel. Dat ligt Sara beter omdat ze dan zelf de aanval kan kiezen. Ze won ook deze wedstrijd in 4 games met 11-6, 11-8, 7-11 en 11-8. Daarmee werd ze eerste in haar poule en ging ze dus door naar de halve finale.

Ze moest toen tegen Lina een klein meisje maar die kan super goed spelen. Het was dan ook een kraker van een wedstrijd waarbij de winst in de laatste game beslist moest worden. Gelukkig was Sara scherp die game en kon de snelle contra service van Lina goed ontvangen en pakte de laatste game met maar liefst 11-2! Op naar de finale! Voor de finale kwam er ook nog een bekende kijken namelijk Paul! Dus met deze extra support moest het goed komen 🙂

In de finale trof ze een bekende aan namelijk Eowynn 🙂 Daar had ze al van gewonnen in de poule maar je moet nooit een tegenstander onderschatten. Gelukkig deed Sara dat ook niet. De eerst game won ze met 11-7. De tweede game stond ze behoorlijk achter maar had een goed eindslot en een beetje geluk waarbij ze ook de 2de game won met 14-12. De laatste game ging erg gemakkelijk en won ze met 11-6 waarmee ze dus Nederlands Kampioen is geworden bij de meisjes onder 11 jaar! Super goed gedaan Sara! Dus op naar de prijsuitreiking 😀

Voor meer foto’s bekijk dan hier het album van het Nederlands Kampioenschap Tafeltennis 2023