Wanneer ik dit schrijf, op 6 januari 2021, is het een dag geleden dat het oud-lid van The Victory en mijn oud-medespeler Piet van der Maas is overleden. Van najaar 2008 tot en met voorjaar 2015 heeft Piet samen met Angelique, Gedas en mij in een team getafeltennist. Ook nog een seizoen met Klaas.

Piet was een felle speler met een behoorlijke wil om te winnen. Piet kon mij goed coachen. Hij gaf mij meestal dezelfde aanwijzing: rustig blijven. Dit werkte vaak goed, ook omdat ik tijdens de wedstrijd vaak vergat kalmte te bewaren. Zelf was Piet niet makkelijk coachbaar doordat hij dan teveel geconcentreerd was op zijn eigen spel.

Ook kenmerkend voor Piet en zijn vrouw Wil, was dat Wil hem altijd met de auto uit Muiden naar The Victory kwam brengen. Hij reed zelf geen auto. Ik wens Wil en hun kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Rust zacht Piet.

Je teammaat George Hoogervorst