Dit weekend waren er weer de NK jeugd tafeltennis in Baarn. Op de zaterdag was het voor de mensen met een B-licentie en op zondag voor de A-licentie. We hadden drie jeugdleden die meededen namelijk Mick op de zaterdag en Puck en Sara op de zondag.

Voor Mick was het een zware dobber want hij stond in een poule van zes deelnemers als 5de geplaatst. Hij verloor de eerste wedstrijd van Luca Owen die uiteindelijk 2de van Nederland was geworden. Daarna won hij netjes een wedstrijd met 3-1. De wedstrijd daarna verloor hij van Gerian van Roekel die uiteindelijk 1ste van Nederland werd. Dus pech dat hij met de nummers 1 en 2 van Nederland was ingedeeld. De laatste 2 wedstrijden won hij knap en werd zo doende 3de in de poule. Het hoogst haalbare op dit moment. Top gedaan Mick!

Puck en Sara mochten dus bij de A-licentie op zondag deelnemen. Puck zat in een poule van vijf en was 3de geplaatst maar het was niet haar dag. Ze verloor al haar wedstrijden maar was zeker niet kansloos maar het zat gewoon net even niet mee. Jammer maar volgende keer beter. Puck speelde ook nog een dubbel samen met Natalia Kerr maar ook deze verloren ze net aan met 8-11, 10-12, 11-5, 12-14.

Puck

Sara speelde ook in een poule van vijf en was ook 3de geplaatst. De eerste wedstrijd won ze redelijk eenvoudig nadat er iets gezegd was tegen de tegenstander over haar illegale service 😉 Daarna moest ze tegen haar eeuwige concurent Lina (over ook haar dubbelpartner maar later meer hier over). Z’n beetje alle wedstrijdne tegen Lina gaan in een 5 setter zo ook deze. Helaas verloor Sara net de laatste game maar het was weer een super spannende pot! Daarna moest ze tegen de gedoodverfde nummer 1 Zoë Schutte. Deze dame traint z’n beetje 7 dagen in de week 2uur per dag en met een dubbel zo hoge rating als de rest van het deelnemers veld en dan speelt ze ook nog eens met noppen op haar backhand. Dus kansloos verloren met 3-0 maar wel lekker gespeeld.

De wedstrijd daarna tegen Noa Bakker was ook een heel spannende. De vorige keer verloor Sara hier nog van maar gelukkig deze keer niet. Maar zoals je kan zien aan de game standen was het geen makkelijke pot. 10-12, 11-5, 9-11, 12-10, 11-9. De laatste wedstrijd werd eenvoudig gewonnen en zo werd ze uiteindelijk 3de van Nederland bij de categorie meisjes onder 11 jaar 😀 Gefeliciteerd Sara met deze mooie prijs!

Lina, Zoë en Sara

Ook Sara ging nog een potje dubbelen. Helaas omdat er maar 4 kids zich voor het dubbel hadden aangemeld was er maar één wedstrijd die gespeeld moest worden om uit te maken wie er zou winnen en wie 2de zou worden. Zoals gezegd speelde Sara samen met Lina en hun tegenstanders waren Zoë Schutte en Eva Platzbeecker. Het was een wisselvallige wedstrijd waarbij Sara en Lina uiteindelijk verloren met 1-3.

Sara en Lina
Lina en Sara

Check hier alle foto’s van het NK tafeltennis in Baarn 2024