Afgelopen dinsdag heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd. Het zal u niet ontgaan zijn. De maatregelen leken weinig invloed te hebben op de bestaande maatregelen die voor onze mooie tafeltennissport gelden. Gisteren is dit door de NTTB bevestigd. Er zijn twee maatregelen gewijzigd:

  • Het advies om niet te dubbelen is nu een verplichting geworden. Er mag dus niet meer gedubbeld worden.
  • Het advies om niet te wisselen van kant is ook een verplichting geworden.

Verder zijn er geen extra maatregelen die van invloed zijn op de bestaande maatregelen. De bestaande maatregelen blijven uiteraard ook nog steeds van kracht, zoals registratie en handen wassen bij binnenkomst en vertrek, de looprichting, de 1,5 mtr afstand tot elkaar, etc ! De volledige lijst is ook op de club te vinden of online, je kunt die niet missen.

We kunnen dus blijven trainen, ons in het zweet werken en ons klaar stomen voor de competitie, wanneer die ook van start gaat. 

Over de competitie gesproken, die is bij eerdere maatregelen door de NTTB gestopt en heeft status uitgesteld gekregen. Met de nieuwe maatregelen die verlengd cq verzwaard zijn zal dat ongetwijfeld effect hebben op de mogelijkheid om de uitgestelde competitie alsnog uit te spelen. Wij verwachten dat de NTTB hier binnenkort een beslissing over neemt. We houden jullie op de hoogte.