Het was weer tijd voor een gezellige jeugddag met deze keer klimmen bij Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche. We verzamelde om 13:00uur bij The Victory om daarna snel in de auto te stappen om naar het klimbos te rijden. Daar aan gekomen kregen we uitleg hoe we moesten klimmen en om te bewijzen dat je het begreep moest je een proefparcour volbrengen. Appeltje eitje en daarna kon iedereen een bandje halen met een kleur die bepaalde welke klimroutes je mocht doen. Deze waren ook weer met kleuren aangegeven van oranje, groen, blauw, rood, bruin en zwart.

We konden klimmen van 14:00 tot 17:00uur waarbij we nog dachten is dat niet wat lang maar het bos was zo groot met zoveel routes dat je bij lange na niet de helft kon voltooien in die tijd. De wat kleinere kids konden onder begeleiding van Bjorn moeilijkere parcoursen afleggen zoals de bruine waarbij je eigenlijk van begin tot eind aan het tokkelen was. Of rood waarbij je echt uitgedaagd werd om niet te vallen vanwegen de moeilijke obstakels.

Het klimmen liep iets uit waardoor we rond 18:00uur weer op de club waren om lekker tegenieten van patat met een kroket of frikandel. Daarna werden er door loting 6 teams van 3 kids geformeerd. Deze moesten als eerste opdracht een naam bedenken wat leide tot de volgende namen: Team Fred, De Koning der spellen, Girlpower, 3 Musketiers, Poedersuiker en Kokosnoot

Vervolgens gingen we 5 spelletjes spelen waarbij punten te verdienen vielen voor de teams. Het eerste spel was stoelendans. Rondjes lopen tot de muziek stopt en zo snel mogelijk een stoel weten te bemachtigen. Dit spel werd uiteindelijk door Noa gewonnen en leverde zo doende 3 punten op voor zijn team.

Het tweede spel was levend bingo wat inhield dat iedereen een vel kreeg met 20 voorwerpen die ze zo snel mogelijk moesten weten te vinden. De onderwerpen gingen van een bal en batje tot een riem en sokken. Geen enkel team had binnen de tijd alle voorwerpen weten te bemachtigen maar ze zaten er niet ver vanaf. Team 3 Musketiers won dit spel.

Daarna werden er 2 rijen gemaakt om steen/papier/schaar te spelen. Had je verloren moest je zitten en won je dan mocht je aansluiten achter aan de rij. We deden dit spel 2x waarbij de eerste keer Maggie won en de 2de keer Bram.

Wie bouwt de hoogste toren? Elke team kreeg een bak met spullen van kaarten, paperclips, papier, kapla blokjes en nog andere spullen. Binnen 10min moesten ze een zo hoog mogelijk toren bouwen waarbij elk team wel een keer opnieuw moest beginnen omdat de toren was omgevallen. De hoogste toren was 1.38cm hoog van team 3 Musketiers.

Het laatste spel was Uno een soort van pesten maar dan net iets anders. Je moet ook niet vergeten Uno te roepen als je nog maar 1 kaart in je handen hebt. Miley, Youri en Roek waren als eerste hun kaarten kwijt en pakten dus wederom 3 punten voor hun team.

Toen alle spellen gespeeld waren was het tijd voor de einduitslag en die was overduidelijk want team 3 Musketiers had gewonnen. Dus Julius, Maggie en Miley mochten de prijs in ontvangst nemen namelijk een nerfgun 🙂

We hadden nog meer prijzen uit te delen namelijk de 2 teams die kampioen waren geworden. Ze kregen een mooie medaille en een groot applaus van het aanwezige publiek. De laatste en tevens grootste prijs de Grote Kale Leider beker voor de hoogste percentage in de competitie (minimaal de helft van de wedstrijden moet je gespeeld hebben) werd gewonnen door Roek met maar liefst 81%.

Het was dus een zeer geslaagde dag en wensen iedereen een fijne zomervakantie toe!

Bekijk hier alle foto’s van de jeugddag 2023
De klimbos en toren bouwen filmpjes kan je hier vinden