Afgelopen zaterdag was het zover. Het 1e jeugdteam kon de opgebouwde voorsprong van 4 punten ten opzichte van de concurrent VDO in de laatste wedstrijd veilig stellen en daarmee kampioen in de 4e klasse worden. Hiervoor moest nog wel met minimaal 6-4 gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Rapidity. Eenmaal daar aangekomen bleek de tegenstander met twee man te zijn gekomen. Dit betekende dus gelijk een 3-0 voorsprong. Een walk-over was het daarmee zeker niet, want uitgerekend hun beste twee spelers waren er wel, dus het team moest echt nog serieus aan de bak om het kampioenschap binnen te halen.

Voor elk punt werd hard gestreden en leverde spannende wedstrijden op waarbij de
“kampioensspanning” soms ook goed was te merken, maar uiteindelijk was het The Victory dat aan het langste eind trok. Het gewonnen dubbelspel leverde uiteindelijk de 6-1 tussenstand op en met het binnenhalen van dat 6 e punt was het kampioenschap een feit en konden de bloemen en chocolade in ontvangst worden genomen.


Uiteindelijk werd de wedstrijd zelfs nog overtuigend gewonnen met 8-2!


Het team, bestaande uit Uliana, Puck, Dean, Ruben en Tim hebben dit kampioenschap dik en dik verdiend! Van de 10 wedstrijden werden er 8 gewonnen (bijna altijd met ruime cijfers), 1 keer werd er gelijkgespeeld en slechts 1 nederlaag, waarbij de nederlaag ongelukkig te noemen was met 5 keer een 5 setter die allemaal net de verkeerde kant op viel.

Al met al echt een topseizoen met dus een kampioenschap als absolute bekroning. Nogmaals gefeliciteerd met het behalen van dit kampioenschap en heel veel succes volgens seizoen in de 3e klasse!

Freddy Zunnebeld

Team 1 kampioen