Wauw wat was het een mooie dag vandaag! Het begon om 10:00uur met het klaar zetten van de teltafels en telborden. We hadden een teltafel te weinig maar daar konden we mooi een door Arie zelf gemaakte werkbank voor gebruiken. Ik zeg multifunctioneel z’n werkbank 🙂

Als snel stond de zaal helemaal vol want er deden er in totaal 20 jeugdleden mee wat echt een super opkomst is. Lea had de organistatie in handen en had de kids in 3 groepen/niveaus verdeeld. In poule C speelden ze in twee pouletjes en daarna kruisfinales. In poule B speelden ze één poule van 7 deelnemers en in de A-poule waren ze in één poule van 6.

Het toernooi liep eigenlijk precies zoals we hadden verwacht zowel qua planning als de inschatting van de sterkte. Na ongeveer de helft van de wedstrijden hadden we even een korte pauze van 10min zodat de kids wat konden eten en drinken. Dat hebben Freddy en Marleen geweten want de tosti’s waren niet aan te slepen 😉

Er waren heel wat potjes die heel spannend waren maar in poule B was er toch nog iets bijzonders. Ze hadden namelijk een 3 hoeks verhouding. Dat wil zeggen Ruben won van Dean, Dean won van Puck en Puck won van Ruben. In dit geval ging het om wie er derde was geworden dus moesten we dus games gaan tellen wie de minste games tegen heeft gehad wint dan. Echter waren die ook allemaal gelijk dus dan moet je punten tellen. Zo gezegd zo gedaan maar toen bleek dat Ruben 98pnt had en Dean en Puck beide 102pnt. Dus dan moet je daarna toch weer onderling kijken en daaruit bleek dus dat Dean uiteindelijk derder was geworden.

De finale ging bij de A poule tussen team genoten Erben en Jayno waarbij Erben de eerst game nog wist te winnen maar daarna toch zijn verlies moest nemen. Jayno won dus met 1-3 (11-6, 7-11, 8-11, 5-11) de finale.

vlnr: Erben, Jayno, Dean

In de b finale stond Jaymo (ja een letter verschil) tegen Roek. Jaymo kon Roek goed onderdruk zetten met zijn aanvallende spel en wist in 2 games (11-2, 11-6) te winnen. Anson de broer van Jaymo won de 3de plek van Jakob met 1-2 (11-8, 11-13, 7-11)

vlnr: Roek, Jaymo, Anson

De finale in de c poule was een spannende tussen Marieke en Mylie. Beide nog niet zo heel lang lid en nu al in de finale super leuk om te zien. De finale werd gewonnnen door Mylie met 2-1 (9-11, 6-11, 7-11). De 3de plek ging tussen Simon en Jeremias 0-2 (3-11, 8-11)

vlnr: Simon, Mylie, Marieke

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en kijken dan ook uit naar het volgende toernooi. Nogmaals iedereen die heeft geholpen bedankt zonder jullie had het niet z’n succes geweest.

Groeten,

Lea & Bjorn

Bekijk hier alle foto’s
Bekijk hier de video’s