De finale van de Nederlandse Jeugd Meerkampen 2024 werd zoals gebruikelijk gehouden in Panningen. Niet echt om de hoek en meestal gaat dat gepaard met een overnachting aangezien het toernooi het hele weekend betreft. Voor Sara, de enige Victoriaan die zich had gekwalificeerd, betrof het enkel de zondag. Een dag voor het toernooi kwam er een plek vrij voor Puck en die zei meteen: “Ik doe mee.” Dus Freddy moest nog even snel een hotelovernachting boeken aangezien voor Puck er wel over twee dagen werd gespeeld.

De eerste dag voor Puck was meteen een zware dag, namelijk tegen de zes best geplaatsten. Tegen Sofja en Floortje had ze eigenlijk geen kans om een game te pakken. Tegen Marlieke speelde ze juist een goede wedstrijd en verloor ze met 11-9, 11-8 en 11-4. De beste wedstrijd was bewaard voor het einde van de dag, namelijk tegen Janneke. Ze verloor de eerste twee games maar pakte daarna netjes met 11-9 en 11-8 de volgende games. Helaas speelden de zenuwen iets op en kon ze niet meer ontspannen spelen en verloor ze de laatste game met 3-11.

De tweede dag lagen er meer kansen om een potje te winnen. Tegen een bekende, Vrishti, was het super spannend maar verloor ze net met 9-11, 14-12, 11-13 en 5-11. Ook tegen Esmee en Natalia speelde ze een viersetter. Gelukkig pakte ze ook twee winstpartijen tegen Anna (3-1) en Fleur (3-0), wat dan toch weer fijn is zo aan het einde van een lang toernooi. Daarmee is ze uiteindelijk negende geworden van Nederland!

Sara begon haar eerste twee wedstrijden gewoon even met een lekkere vijfsetter. Gelukkig wist ze deze wel alle twee te winnen tegen Sarah en Noa. 🙂 De wedstrijd daarna was tegen haar eeuwige concurrent Lina. Het was wederom een spannende pot en werd uiteraard, zoals bijna altijd, beslist in een vijfsetter. Helaas verloor ze deze keer met 11-8, 9-11, 9-11, 12-10 en 11-6.

Daarna won ze eenvoudig van Elsa (3-0), maar verloor ze in een wederom spannende pot van Sophie met 10-12, 13-11, 11-3 en 11-9. Tegen Darshni, die een stuk beter is gaan spelen, ging het wederom in een vijfsetter in het voordeel van Sara. De laatste pot tegen Noa was bepalend of Sara het podium ging halen of niet. Helaas verloor ze deze nipt (10-12, 11-8, 7-11, 11-8 en 13-11) en werd ze vijfde. Ze had dus vijf wedstrijden in vijfsets gespeeld die dag, dus genoeg ervaring weer opgedaan. 😉

Puck en Sara bij de Finale in Panningen 2024