Op zondag 22 mei vonden de Afdelingskampioenschappen Holland Noord voor de Senioren in Purmerend plaats. Erben vertegenwoordigde vandaag The Victory! Hij had zijn eigen fans meegenomen die hem vanaf de tribune aanmoedigden en zich nog niet realiseerden dat het een hele lange dag zou worden…!

Erben kwam uit in Groep B en trof daar tegenstanders die aan elkaar gewaagd waren. De 5-setters volgden elkaar op en dikwijls werden wedstrijden verrassend en op het nippertje gewonnen of verloren met een listig balletje of een mooie smash. De sfeer was erg goed en er werd enthousiast en sportief gespeeld. In deze ronde verloor Erben 2 wedstrijden en won hij er 4! Er was uitgebreid rekenwerk voor nodig om te beslissen wie doorging naar de volgende ronde….. De spanning steeg en daarmee ook de temperatuur in de sportzaal van De Beuk! Erben mocht door naar de volgende ronde en won de kwartfinale met glans.

In de halve finale trof hij een speler die hij kende uit de competitie (Kalle uit Amsterdam). Dit werd een erg spannende wedstrijd…. Het duurde niet lang voor het 2-2 en 9-9 stond! Toen Kalle met 9-10 in het voordeel was lukte het Erben net niet meer deze wedstrijd in winst om te buigen. Kalle ging door naar de finale tegen een clubgenoot en Erben speelde om de 3e en 4e plaats. Erben won deze laatste wedstrijd moeiteloos en werd daarmee 3e in de Groep Senioren Enkel 4.

Hij ging met een mooie beker en heel tevreden naar huis. Het was een warme, lange en vermoeiende dag en ook een leuke, sportieve en succesvolle dag voor Erben en zijn schare fans die hebben genoten van zijn prestaties!