Wat een fantastische dag hebben we achter de rug. We waren vandaag met maar liefst 7 deelnemers aanwezig bij de afdelingskampioenschappen in Purmerend. Toen we daar aankwamen in een gloednieuwe sporthal de Beuk rond 12uur waren er nog genoeg tafels om even lekker in te spelen. Roek en Sara speelden beide in een poule van 7 naast elkaar en werd begeleid door Bjorn.

De rij er achter daar speelden Ruben en Tim samen in een poule van 6 begeleid door Lea met daarnaast Dean en Puck begeleid door Freddy in een poule van 7. Jayno speelde als laatste ook in een poule van 7 met voor ons een bekende daarin namelijk Bente. Die waren elkaar al in de competitie tegen gekomen namelijk. John was ook aanwezig en die heeft Jayno ook een paar potten gecoached en zelf eentje geteld!

Voor Roek was het de eerste keer dat hij mee deed aan een toernooi en dat heeft hij super goed gedaan. Hij won maar liefst 4 partijen en een partij die verloor hij net in 5en. Roek werd in zijn poule net 3de en was helaas uitgeschakeld.

Sara had al 2 starterstoernooitjes meegedaan in Volendam en in Heerhugowaard waar ze ook wat potjes had gewonnen en er met een beker vandoor ging. Helaas waren vandaag de tegenstanders net even te goed. Ze had wel goed gespeeld en een paar games gepakt maar helaas ook niet door.

Bij Puck en Dean ging het ook super goed. Helaas verloor Puck net een potje te veel om door te gaan. Ze eindigde uiteindelijk op de 3de plaats met 4 gewonnen wedstrijden. Bij Dean ging het erg goed en hij speelde de laatste pot in de poule om de 1ste of 2de plaats. Helaas verloor hij deze nipt en was dus 2de in de poule.

Bij de poule van Ruben en Tim was het ook spannend. Tim deed erg zijn best onder leiding van Lea en door wat goede tips en motivatie won Tim toch netjes 2 potten maar niet genoeg om door te gaan. Ruben was op dreef en verloor alleen zijn eerste wedstrijd van een dame. Hij was dus ook 2de geworden in zijn poule en door naar de halve finales.

Jayno speelde wat wisselvalig maar kwam steeds beter in de zijn ritme. De partij tegen Bente stond hij 2-0 achter en knokte terug naar 2-1. In de 4de game stond hij voor maar door wat schoonheidsfoutjes kwam Bente weer terug en won toch die game. Ook Jayno was niet door met 2 winstpartijen.

Dus Ruben en Dean moesten de halve finale spelen. Ze hadden eigenlijk een ideale tegenstander getroffen. Dean had een dame die wel van meppen hield maar niet zo van schuiven. Ruben had juist een beetje een verdediger zodat hij zelf lekker het spel kon maken. Dean won heel netjes met 3-1 en stond dus in de finale. Bij Ruben was het bloedspannend. Ze waren heel erg gewaagd aan elkaar en de games gingen ook om en om en zo moest er dus een beslissende 5de game speeld worden. Bij de stand 10-9 speelde Ruben een scherpe bal. Zo scherp zelfs dat hij op het randje kwam en zo ook de finale bereikte.

De finale was dus een The Victory onder onsje! Geen coaches die zich er mee gingen bemoeien alleen klappen op mooie ballen. Dean speelde ijzersterk en solide waardoor Ruben er moeilijk doorheen kon komen. Zo won uiteindelijk Dean de finale in een gelijk opgaande wedstrijd met 3-0.

Super trots op onze jeugd gingen we na een lange dag dus met 2 bekers opweg naar huis. De kids hebben weer veel geleerd en gingen met een bak ervaring weer huis waards. Op naar het volgende toernooi!

Bekijk hier de foto’s
Hier twee video’s