Afgelopen zondag 14 april 2024 was de marathon van Rotterdam. Aan deze 42,2km deed deze keer ook Bjorn mee. Er waren voorheen wel meer marathon lopers onder ons bijv: Michel Roosien (3.58:12), Paul Veth (3:55:39), Dennis Moes (3:50:48), Frank Stolker (4:10:12), Ramon van Biezen (4:02:49) en Rob Kok (4:15:44).

De voorbereiding van een marathon is wel iets anders dan een tafeltennis wedstrijd of toernooi. Zo moet je tijdens het rennen zelf alles meenemen qua voeding. Of je moet enkel op de AA drankjes van de organisatie lopen maar daar haal je niet genoeg koolhydraten uit om goed op te kunnen presteren.

Spullen marathon

Op de dag zelf was het weer behoorlijk gunstig zeker als je de dag ervoor bekijkt (te warm en veel wind) en de dag erna (regen en storm). We hadden 12 graden beetje wind en de zon kwam er zo nu en dan doorheen. De wedstrijd ging eigenlijk net zoals het weer, gunstig! 🙂 Wel nog een plaspauze tijdens de wedstrijd maar gelukkig geen man met de hamer tegen gekomen en zeer constant kunnen lopen (zie Garmin).

Ze zeggen de marathon van Rotterdam is de mooiste en ik denk, ook al heb ik er maar ÊÊn gelopen, dat ze daar wel gelijk in hebben. Wat een mensen massa over het hele parcours. Zo ook als je richting de finish loopt over de Coolsingel en met een eindtijd van 2:57:46 was ik zeer tevreden 😀

Met de supporters die meegekomen waren nog even in Weesp een wel verdiend ijsje gehaald. Dat smaakt naar meer 😉