Afgelopen zondag 10 maart gingen er vijf jeugdspelers (Boas, Julius, Sara B, Sara N en Roek) en twee coaches (Freddy en Bjorn) opweg naar TTVN in Nieuwegein waar de mini-meerkampen werden gehouden. Aangekomen in de mooie zaal gingen de kids even inspelen. Gelukkig waren ze op tijd en waren er nog genoeg tafels beschikbaar. Dat was wel wat anders dan bij het ranglijsttoernooi in Soest 🙂

Voor Sara Balke was het haar 2de externe toernooi maar ze had er duidelijk zin in met haar mooie nieuwe t-shirt met naam erop. Ze speelde een goed toernooi met soms verrassende overwinningen maar ook wedstrijden die toch onnodig door haar vingers glipte. We moeten nog even trainen op een goede aanvalsbal want dan gaat ze zeker nog meer potten pakken!

Julius zat in dezelfde poule als Sara B. Vorige keer verloor hij nog van haar maar deze keer won hij netjes met 2-1. Julius viel ook buiten de prijzen maar had hele goede potten erbij zitten afgewisseld met wat slordige foutjes 😉 Julius moet vooral leren niet zoveel te bewegen in zijn slag dan gaan ze nog meer raak!

Boas begon het toernooi goed door de eerste game te winnen van Sara N. Helaas verloor hij de wedstrijd als nog. Ook veel wedstrijden daarna verloor hij maar gelukkig aan het einde van de dag begon de ommekeer! Zo hengelde hij toch nog een aantal winstpartijen binnen waar hij soms onwijs goed stond te spelen. Met Boas moeten we aan de slag om zijn slagen de helft zo klein te maken. Als dit lukt zal hij ook meteen voor de 2de bal op tijd zijn om die goed terug te slaan.

Sara N begon zoals gezegd de eerste game tegen Boas nog wat slaperig 😉 Maar de wedstrijden daarna won ze allemaal redelijk eenvoudig. De laatste paar wedstrijden zat wel wat meer uitdaging tussen. Zo verloor ze de eerste game van iemand die een lastige service had en goed te bal in het spel wist te houden. Gelukkig won ze de laatste game redelijk eenvoudig en stond er dus een beslissende wedstrijd op het programma tegen iemand die ook nog alle potten had gewonnen. In een superspannende eerste game waarbij die verloor met 14-12 won ze de 2de game met 9-11. De laatste game maakte de tegenstander net wat minder foutjes en werd Sara N dus 2de. Super goed gegaan dus!

Als laatste hadden we Roek die in een afwisselende poule zat. Van sterke spelers tot spelers die beter tot hun recht kwamen in een starters poultje. Roek speelde die dag redelijk constant. Liet zich heel even uit balans brengen door iemand die uit zijn hand serveerde maar wist gewoon heel netjes al zijn potten die dag te winnen. Daarmee was hij dus eerste geworden 😀

Het was dus wederom een geslaagde dag voor alle deelnemers. Op naar het vriendentoernooi op 24 maart! Check hier alle foto’s van de mini-meerkampen in Nieuwegein.