Mengjie wint finale B-Jeugdranglijsttoernooi

Zaterdag 17 december was Assen de locatie voor het B-Jeugdranglijsttoernooi waar beide zusjes Grijpink van de partij waren. Het doel was om zoveel mogelijk punten te behalen om ook voor volgend jaar hun B-licentie te mogen behouden. Yuwei stond als 1e geplaatst in haar poule en 3 overwinningen op rij stelde een plekje in de vervolgronde van het hoofdtoernooi veilig. Na een winstpartij in deze vervolgronde verloor ze in de halve finale van de latere winnares Chimene Loesberg.

Mengjie was als 3e geplaatst in haar poule maar verloor nipt van de andere latere finaliste, in een spannende 5-gamer. Daardoor eindigde ze als 3e in haar poule en haar volgende wedstrijden waren daarom in het troosttoernooi. Ook Mengjie won de 1e partij in de vervolgronde en dat gaf zoveel vertrouwen dat ze ook maar gelijk de halve finale en finale winnend afsloot!

Assen is overigens ook de plaats waarop op in februari de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen 2016-2017 zal worden gehouden. Namens The Victory zal Yuwei daar van de partij zijn. Zij wist in de kwartfinales op 4 december (Almere) plaatsing zeker te stellen. Mengjie won daarvoor net 1 partij te weinig.