Hans den Blanken wint Open Weesper 2016

De Open Weesper van 2016 is gewonnen door Hans den Blanken van Hilversum. Na een mooi en spannend toernooi was de speler van Hilversum in de finale te sterk voor Rogier Wijker van Spirit. Titelverdediger Frank van der Wurff moest genoegen nemen met de derde plaats.

In de poulefase lieten de vier grote favorieten, Frank van der Wurff, Hans den Blanken, Quinten van Dissel & Rogier Wijker zich niet verrassen. Alle vier werden ze eerste in hun poule. In de kwartfinale moest Rogier diep gaan tegen Rutger Jakobi maar in vijf games was de speler van Spirit toch de beste.

De halve finales werden hierdoor zoals verwacht, Frank tegen Rogier en Quinten tegen Hans. Hans had weinig moeite met Quinten en won duidelijk met 3-0. De andere halve finale werd een ware titanenstrijd. Rogier nam een 2-0 in games voorsprong tegen Frank, maar onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek rechtte Frank zijn rug en kwam terug tot 2-2. De vijfde game was misschien wel de mooiste game van de dag. Rogier pakte een 10-8 voorsprong maar nogmaals kwam Frank terug, een schitterende backhand parallel zette de stand tot 10-10. Echter was het vervolgens toch Rogier die na een netbal de zege pakte met 13-11.

De finale tussen Hans en Rogier vond dit seizoen al een keer eerder plaats in de competitie. Toen zegevierde Rogier voor het eerst tegen Hans ondanks een 2-0 in games achterstand, maar tijdens de finale van de Open Weesper zorgde Hans ervoor dat Rogier geen moment in zijn spel kwam en zegevierde uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0.

In de B-poule zegevierde Harry Bootsma (Olympia) die in de finale, net zoals afgelopen vrijdag in de competitie, met 3-0 te sterk was voor Bart den Blanken (The Victory). Ex-Victory speler, tegenwoordig Hilversum, Eric de Boer eiste de derde plaats voor zich op. De C-poule werd een prooi voor Sebastian van Dijk (Shot (S)) die in de finale Liliane Rolink (Rapidity) versloeg. De wedstrijd om de derde plaats werd gewonnen door Gediminas Zukula van The Victory.

Foto’s staan hier:
https://www.flickr.com/photos/thevictoryweesp/albums/72157676124533356