Het Prikkertje van 19 november 2017

Spanning en sensatie in Het Leeuwenhuis

Het is mooi weer en met het vooruitzicht van de topper tussen The Victory 1 en Sporting SDO 1 ga je met extra veel plezier richting Het Leeuwenhuis, uitkijkend naar een wedstrijd met hopelijk spannende potten (tafeltennis), maar vooral wat punten die in Weesp blijven.
Het begin is alvast goed, een volle parkeerplaats. Het was zoeken naar een plekje en daar schiet je toch van vol. Zoveel mensen die onze jeugd komen aanmoedigen …
Hoe ze het voor elkaar kregen wordt nog uitgezocht, maar velen van hen bleken de juiste ingang gemist te hebben. Ze waren bijna allemaal bij het hockey uitgekomen. Ook een leuke sport, maar ja, geen tafeltennis natuurlijk.
Misschien moet het bord met The Victory NOG GROTER 🙂

 


The Victory 1

Helaas bleek Alexander ziek en was Roy niet beschikbaar om in te vallen. Maar gelukkig wilde Teun van der Wurff de uitdaging die competitie heet wel weer eens aan. Kijken of hij dit soort wedstrijden nog niet verleerd was.
Een andere interessante benadering was die van Berno. Deze bikkel was twee dagen daarvoor nog met school even naar Parijs heen en weer geweest, een soort van Parijs in 24 uur, en vervolgens de vrijdag nog een dag hard gewerkt, dus die stond zaterdag morgen geheel uitgerust achter de tafel. Nou ja, bijna dan.
En dus gingen Erben, Berno en Teun vol goede moed van start tegen de koploper Sporting SDO. En dat was niet voor niets, zowel Milan als Rosely stonden nog op 100%. Alleen Suzanne was minder sterk.
Erben trapte af tegen Milan en die bleek niet voor niets op 100% te staan. Hij was toch een maatje te groot voor Erben. Milan opende makkelijk, zeker in het begin toen Erben de ballen met te weinig effect in het batje van zijn tegenstander speelde. Met aanwijzingen van coach Michel, backspin op zijn forehand, zelf openen, zeker niet twijfelen en meer bij de tafel blijven lukte het Erben om meer in de rally’s te blijven. Als Milan nu opende wist Erben hem vaak ook netjes terug te blokken en zagen we zo steeds mooiere rally’s voorbij komen. Helaas was Milan toch echt te sterk en verloor Erben in 3 games. Toch mooi om te zien dat coachen kan helpen.
Vervolgens onze uitgeslapen Parijs-ganger. Die had ‘besloten’ (of kon niet anders, daar zijn we nog niet uit) vanuit het rots-in-de-branding principe te gaan spelen. Dit in tegenstelling tot zijn tegenstander Rosely. Die had het bewegen ongeveer uitgevonden. Mooi contrast. Doet mij denken aan een bokswedstrijd van lang geleden. Het grappige was dat Berno alsnog probeerde om zijn backhand heen te lopen. Gelukkig wist Michel hem daar fijntjes op te wijzen, als ook dat het makkelijker is om een opening van Rosaly eenvoudig en geplaatst terug te blokken, dan te proberen daar nog eens overheen te spinnen. Nou, na het verlies van de eerste game ging het de tweede game een stuk beter. Berno pakte het wat slimmer aan, bleef langer in de rally’s en liet haar meer de fouten maken en trok zo de tweede game met 11-6 naar zich toe. Ook de 3e game wist Berno naar zich toe te trekken, hoewel het een close finish was: 13-11. Het vermoeden is dat de vermoeidheid langzaam maar zeker in zijn spel terecht kwam. De bal kwam steeds vaker niet op de plek waar hij normaal gesproken een bal blind neerlegt. Net niet goed staan, net iets te laat en die kleine foutjes daar maakte Rosely gretig gebruik. De laatste twee games gingen daardoor helaas weer naar Rosely, waardoor Berno deze spannende pot toch nog verloor.
Toen was het de beurt aan Teun. Dat hij weer een wedstrijd ging spelen verhinderde hem niet om een goede nachtrust te hebben gehad. Geen spanning dus. Verder is hij net zo’n koele kikker als zijn broer Rik, hij vond een trainingsjack in die wat koude zaal ook nergens voor nodig. Ik miste alleen nog de zak drop en dan was het alsof Rik er zat. Enfin, tot zover de voorbeschouwing. Over naar de wedstrijd. Hij mocht aantreden tegen Suzanne. Die stond, net als Rosely met veel enthousiasme achter de tafel. Teun was toch nog wat onwennig en liet het allemaal nog even op zich af komen. Dat deden de ballen ook. Vooral de backspin ballen daar had Teun moeite mee. Hij kreeg zijn batje er niet goed onder en daar maakte zijn tegenstander dankbaar gebruik van. Overigens, Teun kan prima ballen. Mooi openingen, maar ja, ze kunnen terugkomen. Nakijken helpt dan niet, hoe mooi de ballen soms vanuit zijn batje vertrokken. Uiteindelijk ging de winst in deze partij naar Suzanne en stond The Victory met 0-3 achter. Dat was nog niet eerder gebeurd. Er werd tot dusver altijd wel minimaal 1 van de eerste drie partijen gewonnen. Hopelijk ging het in de dubbel beter.
En dat gebeurde gelukkig. Erben en Berno waren samen te sterk voor de twee dames van Sporting SDO 1. Hierbij was duidelijk dat Suzanne de zwakste schakel was. De eerste twee games gingen overtuigend naar The Victory. Je ziet vervolgens toch wat nonchalance in het spel van onze mannen sluipen. Hun ballen werden netjes afgeleverd in het batje van de tegenstander en ja, die weet er dan echt wel iets mee te doen. En als je je eigen ballen nog enthousiast staat na te kijken, ja, dan roep je het onheil toch wel op je af. En dus verloren ze de 3e game. Gelukkig wist Michel ze weer wakker te schudden en met regelmatig toch mooie rally’s wisten ze de 4e game en dus de partij naar zich toe te trekken. 1-3. Die vervelende 0 was van het bord.
Aan Berno nu de uitdaging om zijn mindere eerste wedstrijd om te zetten in een winstpartij. Dat moet dan tegen Milan gebeuren, wel de sterkste van het team. Berno begon goed en pakte netjes de eerste game, maar moest de overwinning uiteindelijk toch aan Milan laten. Tegen Suzanne ging het gelukkig beter en haalde tegen haar toch zijn punt binnen. Zijn voorbereiding hakte er toch meer in dan hij had gehoopt. Het was erg gezellig in Parijs, zullen we maar denken 😉
Gelukkig was daar nog Erben, een andere rots in de branding. In het begin van zijn partij tegen Suzanne speelde hij de bal nog wat veel in haar batje (forehand), maar met een goede tip van Michel (meer haar backhand op zoeken), kwam er meer variatie in zijn spel en kreeg Suzanne het nog moeilijker. Erben haalde met 3-0 het volgende punt voor zijn team binnen. Zijn laatste wedstrijd tegen Rosaly was er toch wel eentje om in te lijsten. HIj trok verrassend de eerste game tegen deze sterke speelster naar zich toe. Vooral de bal in het spel houden en haar de fout laten maken. Het werkte goed. Ook de tweede game ging zo naar Erben. Zou hij kunnen stunten tegen Rosaly. Erben speelde duidelijk niet het spelletje dat Rosaly graag speelt, maar verloor wel de 3e game. HIj stond nu toch meer in haar batje te spelen, die sterke forehand. Maar gelukkig wist hij in de 4e game weer meer variatie in zijn spel te krijgen, de bal in het spel te houden en Rosaly de fouten laten maken. En zowaar, winst voor Erben. Mooie pot hoor. En hij heeft Rosaly mooi van haar 100% af gespeeld. Well done !
Ondertussen mocht Teun het nog opnemen tegen Milan en Rosaly. Sterke tegenstanders natuurlijk. Hij verloor beide partijen, maar dat was zeker geen schande. Het was jammer dat hij het enthousiasme voor het spelletje nog niet om kon zetten in overtuiging en drive tijdens de wedstrijd. Er staat een goede speler met Teun achter de tafel, alleen hij zou minder bescheiden mogen zijn, dat zou meer recht doen aan zijn spel en daardoor de uitslagen. Dus volgende keer die bescheidenheid thuis laten en laat maar zien wat je in huis hebt. Aan het begin van de middag stond er een mooie en wel verdiende 4-6 tegen de koploper op het bord.

De wedstrijd ervoor tegen Amsterdam 5 werd een spannende 5-5. Na een spannende 5-setter van Berno die hij overtuigend naar zich toe wist te trekken (5-11 in de laatste), lag winst even buiten bereik: Erben en Alexander verloren hun partij. De dubbel ging helaas ook verloren en stond het dus 3-1, maar het lag net als de partij van Erben tegen Willem dicht bij elkaar. Berno wist vervolgens ook van Willem te winnen, waarna Alexander net van Elliot verloor. 4-2. De laatste 4 partijen kunnen de boeken in als ware uitputtingsslagen. Drie 5-setters en een 4-setter. Maar al die noeste arbeid leverde wel mooi 3 punten op. Alleen Berno moest zijn meerdere erkennen in Seth. Dat leverde een mooie 5-5 op. Hard gewerkt met een mooi resultaat.

De laatste wedstrijd van dit team in het eerste deel van deze competitie (7 wedstrijden), voordat er een promotie en verliezerspoule opgemaakt worden, ging tegen HBC. Dus daar gingen Berno, Erben en Alexander naar Heemstede, hun best doen om zoveel mogelijk punten mee naar Weesp terug te nemen. Dat werden er uiteindelijk 4. Berno won er netjes 2. Die twee weken rust (nou ja, 2 weken geen Parijs) heeft hem goed gedaan. Hij stond duidelijk frisser achter de tafel. Erben wist net als Berno van Sander te winnen, maar Dean was een stapje te ver. Tegen Casper liepen ze alle drie stuk. Alexander wist het tegen de Sander en Dean helaas (net) niet te redden. Het dubbel was wel weer voor onze mannen. Dat dubbelen dat lijkt elke keer toch bijna een zekerheidje want ze hebben er 5 van de 7 gewonnen. Netjes hoor.

Met deze laatste uitslag zijn onze talenten op een mooie 3e plek in deze poule terecht gekomen. En omdat ze bij de beste 4 zitten zijn ze in de promotiepoule terecht gekomen. Dat betekent nog drie wedstrijden tegen de andere drie teams in deze poule om te zien wie de sterkste is en promotie naar de 3e klasse verdient door een mooie eerste plaats. Dat wordt wel lastig tegen het sterke Sporting SDO, maar we laten ons graag verrassen.


DOV 1 / The Victory

Keken we in het vorige Prikkertje met dit team (met Victorianen Yuwei en Mengjie en DOV-ers Rosa en Youri) naar boven naar een mogelijke 2e plaats in de poule, drie wedstrijden later moeten we dat ook doen, maar dan om dat er nog maar één team onder hen staat, met slechts 1 punt verschil. Drie wedstrijden en drie keer (ruim) verliezen helpt dan meestal niet.

De return wedstrijd tegen Olympia ging met 2-8 verloren, terwijl ze in de uitwedstrijd tegen hen nog 6-4 speelden. In die wedstrijd wist Rosa er twee te winnen. Samen met Yuwei en Youri die ook ieder een wedstrijd naar zich toe wisten te trekken, leverde dat dus die 6-4 voor Olympia op. In de thuiswedstrijd wist alleen Rosa een wedstrijd naar zich toe te trekken door wederom van Tanisha te winnen. Youri verloor dit keer van haar, evenals Mengjie. Positief punt is dat de eerste dubbel werd gewonnen.

De return wedstrijd tegen Tempo Team ging juist weer beter. Verloren ze thuis nog met 2-8, uit werd er met 7-3 verloren. Uitspelen en een punt extra pakken is toch een compliment waard. Thuis wist Yuwei van Laurens te winnen en Youri van Bart. In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag wisten Yuwei, Youri én Rosa van Laurens te winnen, maar bleek Bart dit keer voor allen te sterk. Maar goed, hij is een sterke speler, dus geen schande om van te verliezen.

Er zijn ook van die wedstrijden waarvan de uitslag op het wedstrijdformulier bij lange na niet de werkelijkheid vertegenwoordigd. De thuis wedstrijd tegen Hilversum was zo’n wedstrijd. Alle kwartjes vielen die dag de verkeerde kant op. Zo’n wedstrijd waarvan de uitslag op het wedstrijdformulier bij lange na niet de werkelijkheid vertegenwoordigd. Het werd dan wel 0-10 voor Hilversum, maar dat was toch wat gechargeerd. Er werd goed partij gegeven, maar aan het eind van elke wedstrijd bleek het punt naar Hilversum te zijn gegaan. En er zaten genoeg momenten in dat het kwartje de kant van DOV op kon vallen, maar dat gewoon weigerde.
De wedstrijd van Yuwei tegen Koen bijvoorbeeld. De verliezer van een game haalde nog tussen de 9 en de 12 punten. Wat een spanning. Wel jammer trouwens dat Koen bij het uitdelen van sportiviteit grotendeels is overgeslagen, want op een belangrijk punt in de 5e game toevallig geen sorry zeggen … Uiteraard moet je je daar als tegenstander tegen wapenen, maar soms is dat een dunne lijn rond concentratie, focus, spanning, etc en dan kan ook het kwartje hier verkeerd vallen. Toch werd er prima gepingpongd. Mooie rally’s waarbij het allemaal dicht bij elkaar lag. Op het moment dat Yuwei iets teveel zijn forehand opzocht, won hij de game, spreidde ze beter en zocht daarbij ook meer zijn backhand op, dan won Yuwei de game. Een klein beetje uit haar evenwicht gebracht aan het eind van die 5e game, was net genoeg voor Koen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
En dan is het een verademing om een vriendelijker Djermo tegen Rosa te zien spelen. Niet bezig met allerlei randzaken zoals om de 6 punten je handdoek pakken (zonder te zweten), tegenstander intimiderend aankijken, nee, gewoon lekker spelen en er een mooie pot van maken. Je batje laten spreken. En dat deden ze. Rosa was de eerste game toch wat ongeduldig en zorgde voor prima voorzetten op zijn forehand, zodat hij kon openen. De coach (Gerdie Keen !) kwam uiteraard met prima tips, zoals iets meer afwachten, op de service van Djermo scherper terugsteken op zijn backhand ipv forehand zodat hij niet meteen kon openen. En dat resulteerde in winst van de tweede game. In de 3e en 4e game nam ze iets helaas iets te vaak een verkeerde keuze, zoals openen op een bal als dat niet kon (beter even wachten op een betere kans, wie kent dat niet) en kwam er toch weer wat meer ongeduld in haar spel. Djermo vond dat prima, maakte daar dankbaar gebruik van en trok met deze twee games ook de wedstrijd naar zich toe. Ook hier lag het toch weer dicht bij elkaar, waren er prachtige rally’s te zien, echt waar voor je naar het stadion … eh … de zaal komt. Maar aan het eind gaat het punt gewoon weer naar Hilversum.
En ook Youry zal deze dag snel vergeten. Het loopt dan niet, en probeer je te forceren en dan lukt het nog minder. Die prachtige harde forehands van hem, het moet dan wel lopen. Als het dat niet doet, dan zou het logisch zijn om wat boller te openen, zodat je daarna de winnende klap uit kunt delen. Het lukte Youri die dag te weinig om die focus er in te krijgen en dat was zonde. Want die paar keer dat hij een echt goede bolle spin op tafel neerlegde had hij het initiatief. Kwam de bal terug, dan kon hij er meestal mee doen wat hij wilde.
Eigenlijk was het de dag van op het laatst verloren wedstrijden. Er werd bijvoorbeeld goed begonnen met winst in de de eerste en soms ook tweede game en verloren alsnog. Of er werd sterk teruggekomen en verloren in de vijfde game net aan. Ook binnen de games zag je vaak een voorsprong in de games, maar werd die uiteindelijk toch verloren en daar hoorde ook rand- of netballen bij die uiteraard meestal in het voordeel van Hilversum waren. En waaraan dat nou lag die dag, geen idee, maar het was helaas zo’n dag. Helaas.


Standen & Percentages

The Victory 1 : 4e klasse poule B
Sporting SDO 1   7 - 54    B.R. Dooper (Berno)    21 14 67%
Amsterdam 5     7 - 43    E.N. Olij (Erben)     21 13 62%
The Victory 1    7 - 41    A. Svechtarov (Alexander) 18  9 50%
United Oost 1    7 - 35    A.C. van der Wurff (Teun)  3  0  0%
HBC 6        7 - 34
HTC 3        7 - 31    Dubbel           7  5 83%
Diemen 3      7 - 25
Amstelveen 3    7 - 17 

DOV 1 / The Victory: Landelijk C poule D
Tempo-Team 1    7 - 49    Y.C. Grijpink (Yuwei)   18  8 44%
Olympia (E) 1    7 - 47    Y. Rasch (Youri)      21  7 33% 
Hilversum 2     7 - 36    R. Bosselaar (Rosa)    18  6 33% 
TOGB 2       7 - 33    M.A. Grijpink (Mengjie)   6  1 17% 
DOV 1        7 - 23
HBC 2        7 - 22    Dubbel           7  1 14%

Programma

De komende twee weken staan de volgende wedstrijden voor onze jeugd op het programma:


Zaterdag 25 november

41401 ZA 25 nov 14:00 Sporting SDO 1 - The Victory 1
18427 ZA 25 nov 13:00 DOV 1/The Victory - TOGB 2

Zaterdag 2 december

41404 ZA 02 dec 10:30 The Victory 1 - Amsterdam 5
18429 ZA 02 dec 11:00 Hilversum 2 - DOV 1

Succes weer allemaal !

Zo dat was het weer. Tot de volgende keer.

Jeroen Heemskerk