Het Prikkertje van 18 oktober 2017

Welkom terug in Het Leeuwenhuis

Zaterdag 7 oktober is weer eens een frisse, vochtige zaterdagmorgen. Wat flarden mist als je vanuit Diemen langs de Vecht richting Weesp rijdt. Onderweg weer even de nieuwe verkeerssituatie bij Driemond kunnen bewonderen. Opmerkelijke oplossing. Gelukkig heb ik meer verstand van … verslagjes tikken.

Het is nog vroeg als ik de overvolle parkeerplaats van The Victory op rijd, maar er zijn uiteraard nog meer vroege vogels. Zoals Michel, onze vertrouwde en gedreven coach van onze competitie spelende jeugd. Hij had de zaal al in orde gemaakt en kon niet wachten om onze jeugd van de diverse tactische en slimme adviezen te voorzien, zodat ze hun wedstrijden alsnog naar zich toe te kunnen trekken of nog overtuigender binnen halen. Nou ja, winnen dus 🙂


The Victory 1

Tot vanmorgen (7 oktober) stond dit jeugdteam er prima voor. Een mooie 3e plaats in hun poule van 8 teams. De eerste wedstrijd uit tegen HTC moest dit team duidelijk nog even wennen: het verloor van HTC met 6-4. Erben en Berno wisten van resp. Lorenzo en Rens te winnen. Alexander had minder last van zenuwen, want die wist beide Purwanto broers (Lorenzo en Thomas) verschalken, maar wist dat niet door te trekken naar Rens. En omdat de dubbel helaas verloren ging leverde dat een 6-4 verlies op.
Maar, ze hadden de smaak te pakken. Herkenden weer het klappen van de zwee …. het batje en lieten sindsdien het kaas niet meer van hun brood eten. Onthoud u de reeks 3, 2, 1 even.
In de tweede wedstrijd ging het een stuk beter. Thuis tegen Amstelveen speelden onze mannen een sterke wedstrijd en wisten maar liefst 7 punten in Weesp te houden. Vooral Berno was in topvorm. Hij wist alle drie zijn partijen te winnen. Alexander had waarschijnlijk een mindere dag, want hij wist alleen van Rachel te winnen. Erben daarentegen verbeterde ook zijn prestatie van de eerste wedstrijd en wist zowel van Rachel en Vivienne te winnen. En omdat de dubbel ook binnengehaald werd stond er aan het begin van de middag een mooie 7-3 op het wedstrijdformulier.
Wat interessant is om te zien (en soms gewoon onverklaarbaar) is dat Erben in de 3e wedstrijd uit tegen en in Diemen al zijn partijen won. Waarschijnlijk geïnspireerd door Berno in de vorige wedstrijd en dacht: wat hij kan, kan ik ook 🙂 En dus ontstond er een bepaald ontzag bij Jamil, Stijn en Joas voor onze Erben. Amper bekomen van deze bikkel moesten Jamil en Stijn ook het hoofd buigen voor Alexander en Berno. En toen vond Joas het welletjes en wist toch nog Berno en Alexander een punt af te troggelen. Aangezien het dubbel ook binnen werd gehaald wisten onze mannen maar liefst 8 punten mee terug te nemen. Daar ga je toch lekker het weekend mee in. Het leverde dit team een mooie 3e plaats op in de poule.

En toen was er deze zaterdagmorgen de 4e wedstrijd, waarin vanuit Amsterdam Oost het altijd lastige United Oost op bezoek kwam. Samen met hun coach Joost de trein gepakt, nou ja, de bus, want er waren werkzaamheden aan het spoor (gebeurd uiteraard anders nooit).
Het verschil tussen onze mannen en die van United Oost was maar een paar punten. Dat zou best eens een spannende pot kunnen worden. En dat werd het ook, tot op zekere hoogte, want Alexander, Berno en Erben wisten heel goed met kwartjes om te gaan. Althans, die de juiste kant op te laten vallen, want elke keer als er een 11-9, 12-10 of 13-11 ontstond was die op de één of andere manier voor onze mannen. Kijk, dit soort voorspelbaarheid, daar houden we van. Maar laten we bij het begin beginnen.
Alexander mocht tegen Tijn beginnen en moest er duidelijk voor knokken. Vooral het terugsteken op een backspin service bleek een lastige. Hij kreeg zijn batje er niet goed onder. Gelukkig hebben we nog een ervaren senior (laten we hem Michel noemen) die ook de spelletjes van jeugdspelers goed kan lezen en adviseerde Alexander de bal gewoon op tafel te houden, want Tijn was duidelijk minder vast als Alexander. En dat hielp. Ondanks de lastige service-ontvangst lukte het hem om de partij naar zich toe te trekken, met een 11-9 in de 4e game.
Berno had bij binnenkomst al aangegeven dat hij keihard ging werken om weer drie punten binnen te halen. En dus … stuurde hij Noah overtuigend (sommigen noemen dat kansloos) naar huis met 3-0. Maar goed, hij had een goed arsenaal aan services en wist daarna mooie openingen te spelen, waar zijn tegenstanders vaak geen antwoord op hadden. En als dat wel eens gebeurde, ja, dan stond Berno nog na te genieten van zijn mooie opening en miste die return wel eens. Desalniettemin, een mooie overwinning. Goed begin dus, 2-0 na twee wedstrijden.
Vervolgens Erben die tegen de jonge Jelle mocht proberen om dat enthousiasme van zijn tegenstander in de kiem te smoren. De eerste game lukte dat prima: 11-7. In de tweede game maakte hij wat meer fouten. Vooral zijn opening was nogal …. hard …. en daardoor over de tafel: 5-11. Dit was Michel zijn eer te na, gaf wat goed tips aan Erben (goede backspin en rustiger openen) en zie waar een goede coach handig kan zijn: een overtuigende 11-3. De laatste game was … spannend ! Had ik al spannend genoemd. Ik zit nog bij te komen. Het ging minder soepel als in de 3e game en Erben stond op een gegeven moment met 6-10 achter. Aan de kant werd er al naar een 5e game uit gekeken. Maar ja, het werd 7-10 …. 8-10 …. 9-10 …. 10-10 …. 10-11 …. 11-11 …. 12-11 …. en …. 13-11. Die gekke Erben behield het overzicht en zijn zenuwen in bedwang (in tegenstelling tot wat mensen aan de kant) en wist de wedstrijd alsnog in 4 games naar zich toe te trekken.
Tussenstand: 3-0 én iemand die even buiten tot rust moest komen.
Puntje bij paaltje of balletje bij tafeltje, onze mannen gingen op dezelfde manier door: Berno overtuigend tegen Tijn en Jelle (twee keer 3-0) en Alexander eenvoudig langs Noah, maar een stuk moeizamer tegen Jelle (3-2). Erben had helaas geen antwoord op Noah, maar wist tegen Tijn wel weer te winnen. Gelukkig iets minder spannend als tegen Jelle, vooral fijn voor de mensen aan de kant.
Eindstand: 9 – 1. Had u de reeks nog onthouden: 7-3, 8-2 en 9-1. Als ik deze reeks af zou maken, dan wordt het de volgende wedstrijd tegen Amsterdam 10-0. Maar goed, niet leuk om dat nu al te verklappen, natuurlijk.


DOV 1 / The Victory

En dan hebben we nog onze andere toptalenten, Yuwei en Mengjie. Tijdelijk ondergedoken bij DOV, maar niet minder gemotiveerd. Nadat onze dames in het voorjaar met Rosa en Youri van DOV het kampioenschap in de 1e klasse hadden binnengehaald met een ruime marge van maar liefst 1 punt (inderdaad, die laatste wedstrijd was ernstig spannend), mochten ze dit najaar de landelijke competitie onveilig gaan maken.

Beginnen in Landelijk C was duidelijk dat dit team nog even haar draai moest vinden op dit niveau. Nu moesten ze de eerste twee wedstrijden wel tegen de sterksten in de poule, maar het is natuurlijk nooit leuk om met 4-6 (Olympia E ) en 2-8 (Tempo-Team) te verliezen. Maar het helpt altijd wel om tegen sterkere tegenstanders te spelen. Je kunt je er aardig aan optrekken. Nou ja, tot zover de theorie.

De praktijk is dat de twee daarop volgende wedstrijden werden gewonnen. Zowel HBC als TOGB moesten hun meerdere erkennen in het team van DOV. Er werd twee keer met 6-4 gewonnen.
Het brengt dit team naar een gedeelde 3e plaats in de poule (helaas met nog twee andere teams), maar de 2e plaats is niet ver weg: 5 punten.

Mengjie moet er flink aan trekken, maar heeft haar eerste winstpartij in deze landelijke competitie mooi binnen. En nog wel tegen een sterkere speler dan zijzelf, Floris van HBC. Goed voor de motivatie, nietwaar. Yuwei gaat het winnen wat makkelijker af, want die wint bijna driekwart van haar wedstrijden en is de sterkste van het team, gevolgd door Youri die één wedstrijd minder heeft gewonnen. Rosa volgt netjes met 4 uit 9.

Kortom het kan nog alle kanten op met dit team, maar wij blijven uiteraard vooralsnog naar boven kijken. Dat kunt u als lezer en enthousiast supporter trouwens ook doen, want als u naar boven, naar het noorden kijkt vindt u daar Heerhugowaard. Op 28 oktober speelt dit team een thuiswedstrijd tegen Hilversum. Erg leuk om te komen kijken natuurlijk. Onze eigen jeugd heeft dan geen wedstrijd, dus …..

Overigens, op de dezelfde dag, maar dan op een achteraf tafel (jeugd speelt uiteraard op de 1e tafel) vindt u het 1e seniorenteam van The Victory terug. Die moeten tegen DOV 1 spelen en gaan als het goed is weer veel punten meenemen naar Weesp (geen druk, mannen).

 


Standen & Percentages

The Victory 1 : 4e klasse poule B
Sporting SDO 1     4 - 35      Berno Dooper     12  9  75%
The Victory 1     4 - 28      Erben Olij      12  8  67%
HBC 6         4 - 24      Alexander Svechtarov 12  8  67%
Amsterdam 5      4 - 24
HTC 3         4 - 16      Dubbel         4  3  75%
United Oost 1     4 - 15
Diemen 3        4 - 13
Amstelveen 3      4 -  5

DOV 1 / The Victory: Landelijk C poule D
Tempo-Team 1      4 - 26      Yuwei Grijpink    12  7  58%
Olympia (E) 1     4 - 23      Youri Rasch      12  6  50%
TOGB 2         4 - 18      Rosa Bosselaar     9  4  44%
Hilversum 2      4 - 18      Mengjie Grijpink    3  1  33%
DOV 1         4 - 18
HBC 2         4 - 17      Dubbel         4  0  0%

Programma

De komende twee weken staan de volgende wedstrijden voor onze jeugd op het programma:

Zaterdag 21 oktober


40820  ZA 21 okt  11:00  Amsterdam 5 – The Victory 1

Zaterdag 28 oktober
18414  ZA 28 okt 13:00  DOV 1/The Victory – Hilversum 2

Succes weer allemaal !

 

Zo dat was het weer. Tot de volgende keer.

Jeroen Heemskerk