Verslag van de jeugdwedstrijden van 25 oktober

prikkertje

Kaart Erben
Beste jeugdspeler, ouders en seniorleden,

Afgelopen zaterdag ging de 2e helft van de Najaarscompetitie bij de jeugd al weer van start. We speelden met twee teams thuis: team 1 ontving het lager geklasseerde Spirit en team 5 trad aan tegen het sterke Amstelveen 1.

Yuwei, Mengjie en Marc van team 1 hadden al 2 weken geen competitie gespeeld en stonden te trappelen van ongeduld om een mooi resultaat te boeken, mede om in het spoor te blijven van koploper VDO. Yuwei opende als vanouds met een zege, ook als het een game spannend wordt, raakt ze nooit in paniek en trekt ze de game naar haar toe. Ook Marc had geen moeite met zijn eerste tegenstander en won soeverein. Mengjie is vaak bevreesd voor haar eerste potje, de zenuwen spelen haar wel eens parten. Maar nu snelde ze zelfverzekerd, geconcentreerd naar een prachtige winst. Ze mocht hierna direct door met haar zus in het dubbelspel. Hierin was het soms even zoeken, er ging ook onnodig een game verloren, maar toch wonnen ze afgetekend: 3-1. Hierna liet Marc in één game nog een steekje vallen maar wonnen hij en de zussen Grijpink alle verdere partijen. De afgetekende 10-0 winst was meer dan terecht. Coach Michel, die nog wel eens streng kan zijn langs de kant, keek tevreden naar zijn pupillen… en ik ook! De achterstand op koploper VDO is nu 4 punten, misschien wel overbrugbaar!?

Team 5 moest helaas ook deze week Erben Olij missen, Erben heeft enkele tijd geleden een zware operatie ondergaan en zijn herstel gaat langzaam. We wensen hem hierbij alle sterkte toe en hopen hem weer snel te kunnen zien bij The Victory! Invaller voor Erben was Andrick, hij deed het uitstekend en wist een heel spannende partij te winnen. Ook in het dubbel van Andrick en Mimmo was kansrijk. In de overige partijen speelden Teun, Mimmo en Andrick regelmatig erg goed, maar de tegenstanders waren simpelweg te sterk. Ik heb genoten van de geweldige rally’s en constateer dat het steeds beter gaat.

De overige teams hebben als volgt gespeeld:
HBC 6 – The Victory 2: 6-4
HBC 7 – The Victory 3: 6-4
Rapidity 1 – The Victory 4: 9-1

Volgende week zaterdag spelen Team 2, 3 en 4 thuis. Voor team 5 is het nog niet zeker of ze ook thuis spelen.

Komt allen kijken en genieten van onze jeugdige talenten!
Ik wens alle teams veel succes en plezier!

Rolf de Jong