Het Prikkertje van 15 april

prikkertje

Beste jeugdspeler, ouders en seniorleden,

Afgelopen zaterdag was het K-Day voor team 1 en team 2. Beide teams moesten 7 punten halen tegen respectievelijk HTC 4 en Amsterdam 6 om het kampioenschap binnen te halen.

Donderdag kwam het bericht dat HTC 4 met 2 invallers zou gaan spelen. Was dat een voordeel? Onderschatting ligt op de loer en invallers kunnen frank en vrij spelen. Met Arjen als coach en Berry, Rutger, ouders en grootouders langs de kant begonnen Marc, Yuwei en Mengjie aan hun missie. Toen ik binnenkwam was de stand 1-3 in het voordeel van The Victory, Marc en Yuwei hadden hun eerste partij en het dubbel gewonnen. Aan Marc was soms te merken dat er druk van het kampioenschap en zijn 100% score was, maar hij won zijn 2e single toch redelijk eenvoudig. Yuwei moest aantreden tegen de sterkste speler van HTC, de enige die van haar had gewonnen deze competitie! Met goed spel nam ze revanche op haar tegenstander, er stond nu 1-5 op het scorebord. Mengjie wist helaas hierna haar tweede wedstrijd niet te winnen. In de volgende wedstrijd was Yuwei haar zenuwen prima de baas en won ook haar laatste wedstrijd. De druk lag nu volledig op de (brede) schouders van Marc. Hij moest van een invaller winnen die inderdaad niets te verliezen had. Marc opende matig maar won de eerste 2 games toch. Ondanks de voorsprong, bleef Marc nerveus spelen, zijn tegenstander groeide in de wedstrijd en kwam terug tot 2-2. De 5e game leek Marc na een 2-6 achterstand te ontglippen, maar na een tactische time out van Rutger, kwam hij sterk terug en haalde het 7e punt en dus het kampioenschap binnen. Jammer dat Mengjie haar geslaagde debuutseizoen in het eerste team niet kon bekronen met een winstpartij, maar dit kampioenschap was een geweldige teamprestatie! Hulde en op naar de 2e klasse.

Ondertussen was in Amsterdam de wedstrijd van team 2 gestart tegen concurrent Amsterdam 4. Thuis was het zwaarbevochten duel met 7-3 gewonnen, dus 7 punten halen in de uitwedstrijd was misschien mogelijk. Rik en Danny wonnen hun openingswedstrijd. Mark, die gebrand was om weer eens een goed resultaat te halen, verloor van de sterkste speler. Hierna verloren ze het dubbel en Rik’s tweede wedstrijd, de stand was nu 3-2 in het voordeel van Amsterdam, er mocht geen enkele wedstrijd meer verloren worden. Danny won zijn laatste 2 partijen en Mark haalde inderdaad zijn goede resultaat met 2 winstpartijen. Waardoor de eindstand 5-5 werd. Team 2 blijft zo op 3 punten achterstand staan met een wedstrijd minder gespeeld. Dus volgende week moeten en er 3 punten binnengehaald worden in de thuiswedstrijd tegen Victory’55 2 om kampioen te worden. Kom ze dus aanmoedigen!

Team 3 speelde een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VDO 3 en daar valt door mij niet veel over te vertellen, ik was er namelijk grotendeels niet bij. Maar wat mij wel opviel is dat met name Tim zich weer eens wilde laten zien, hij scoorde dan ook zijn eerste hattrick. Ook Nick en Eric deden hem dat na en zij wonnen ook het dubbel. De einduitslag was dus 10-0. Volgende week spelen ze nog thuis tegen Amsterdam 5.

Ernaast speelde team 4 tegen Victory ’55 3, een lastig team. Berno moest in zijn eerste wedstrijd nog even wakker worden en verloor helaas. Niels en Ivar opende sterk en wonnen beide. Na het verloren dubbel liet Niels zich echter verrassen door zijn tegenstander. Hierna ging het echter beter met team 4, Ivar won ook zijn overige partijen en scoorde dus een fraaie hattrick en Niels en Berno wonnen er allebei nog een, waardoor ze met 6-4 wonnen. Als ze volgende week in de uitwedstrijd tegen kampioen Sporting SDO 4 punten halen, kunnen ze nog knap 2e worden in de poule.

Als laatste de Pupillen/Welpen 1. Zij speelden uit tegen kampioen AMVJ. Teun had in de thuiswedstrijd nog 2 partijen gewonnen, maar nu moesten

Mimmo, Teun en invaller Tim een 10-0 nederlaag incasseren. Voor dit team zit de competitie er op. Alle hulde voor Mimmo. Teun, Wesley, Myron en Tim, ze hebben met een 3e plek in de poule geweldig gedaan!

Volgende week zaterdag speelt team 2 thuis tegen Victory ’55 2 voor het kampioenschap. Team 3 neemt het thuis op tegen Amsterdam 5 en speelt team 4 uit tegen Sporting SDO 1. Kom allemaal team 2 en 3 aanmoedigen. Ik wens alle uit spelende teams veel plezier en succes!

ENQUETE VOORJAARSCOMPETITIE

Binnenkort krijgen jullie een enquete over de voorjaarscompetitie. Hou je emailbox in de gaten!

THE VICTORY JEUGD FAMILIETOERNOOI OP ZATERDAG 3 MEI

Om het tafeltennisseizoen op een leuke manier af te sluiten, organiseren we het The Victory Jeugd Familietoernooi. We nodigen alle jeugdspelers uit om samen met je vader, moeder, broer of zus in een team van 2 spelers mee te doen op zaterdag 3 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Het is een toernooi voor de ‚fun’, maar ik weet dat sommige ouders soms fanatiek kunnen zijn. Er is voor elk team een leuke prijs te winnen. Een mooie gelegenheid dus voor de familie om te ontdekken hoe leuk tafeltennis bij The Victory is! Ik hoop dat er heel veel kinderen met familielieden meedoen. Geef je snel op bij Frank, Arjen of Rolf via de email: rolf@thevictory.nl.

Rolf de Jong