Verslag kampioenswedstrijd DOV 1

Afgelopen zaterdag werd bij ttv DOV in Heerhugowaard gestreden om het kampioenschap in de 1e klasse jeugd. Voor dit team spelen dit seizoen de 2 huurlingen van The Victory, Yuwei en Mengjie Grijpink. De wedstrijd, de laatste van het seizoen, was tegen Tempo Team uit Amsterdam dat op 1 punt achterstand stond. Een einstand van 5-5 zou dus genoeg zijn maar daar zou hard voor gevochten moeten worden.

Onder het oog van de vele supporters van zowel Tempo Team als DOV werd aan de wedstrijd begonnen. DOV schoot uit de startblokken met zowel een overwinning van Youri Rasch als van Yuwei. 2 wedstrijden voor het einde was deze voorsprong echter omgezet in een 3-5 achterstand door o.a. 3 overwinningen van Bart. De laatste 2 wedstrijden moesten dus gewonnen worden! Rosa Bosselaar wist in de 5e game van de voorlaatste wedstrijd niet alleen een 3-9 achterstand om te buigen naar 9-9 maar overleefde daarna ook nog eens 5 matchpoints tegen Joel! Een zwaarbevochten 16-14 overwinning was het resultaat.

In de 5e game van de laatste wedstrijd kwam Roemer van Tempo Team tegen Youri al snel op een achterstand die niet meer in te halen bleek. Het gewenste resultaat en dus het kampioenschap was behaald na een ongelooflijk spannende wedstrijd met opvallend genoeg geen enkele discussie over netballetjes, wel of niet tafelrandjes en/of andere zaken.

Op de foto v.l.n.r. Youri Rasch, Rosa Bosselaar, Yuwei en Mengjie.