Het Prikkertje van 8 mei 2018

prikkertje

The Victory 1 ….. KAMPIOENEN ….. !!!

Jaja, The Victory 1 is kampioen en hebben promotie afgedwongen naar de 4e klasse. Onder de bezielende coaching van Michel hebben Erben, Rens en Joāo, met de (inval) hulp van Roy, Berno en Alexander mooie, spannende, gemotiveerde, lange, simpele, korte, zware wedstrijden gespeeld, wat dus uiteindelijk naar  de eerste plaats in deze poule heeft geleid. Als je een foto van zo’n blij team met hun coach zou maken zou die er zo uit kunnen zien:

Uiteraard hebben ze dit kampioenschap niet cadeau gekregen, ze moesten er echt voor knokken, hoewel je dat niet altijd aan de uitslag kon zien. Ook een 10-0 winst heeft een verhaal. Wat dat betreft heb ik inmiddels een flinke stapel gele notitie-briefjes liggen met daarop verschillende aantekeningen. Als je ze allemaal op een rij legt, ontstaan er herkenbare patronen die gekoppeld kunnen worden aan tips waarmee coach Michel onze jeugd tot betere prestaties wist te verleiden: bewegen, klaar staan voor de volgende bal (hij komt echt terug !), nadenken, punten opbouwen, slimmer spelen (bijv. de tegenstander niet steeds in zijn batje spelen) en blijf bij de tafel. Dit alles leidde, met nog één wedstrijd te spelen, tot een voorsprong van 7 punten op de nummer twee, Nieuw Vennep.

En dus waren er die 21e april 2018 in het Leeuwenhuis in Weesp tegen TSTZ Haarlem vier punten nodig voor het kampioenschap.
Erben startte als eerste en begon tegen Andie voortvarend met een 11-4 in de eerste game. Daarna kwam Erben (spanning ?) in een bijzonder wedstrijdritme. Hij won de tweede met 14-12, verloor de 3e met 4-11, maar wist de 4e game met 11-7 weer naar zich toe te trekken: 1e punt binnen !
Vervolgens ging Joāo de uitdaging aan tegen Jan. Die bleek een maatje te groot voor Joāo: 1-1. Toen was het de beurt aan Rens om tegen Lisanne weer een punt naar Weesp te halen. Dat deed hij wat gelijkmatiger dan Erben: 11-6, 11-7, 7-11, 11-5: 2e punt binnen ! Vervolgens de beurt aan Erben en Rens om het duo Jan/Lisanne te testen. Nou ja, eigenlijk hun eigen stress-bestendigheid, maar dat kwam helemaal goed. Zonder een game af te staan wisten ze het dubbel binnen te halen: nog één punt te gaan voor het kampioenschap. Het was nu aan Joāo om te proberen het 4e en winnende punt binnen te halen. De eerste game moest hij maar nipt aan Andie laten (10-12), maar de volgende twee games waren voor hem: 11-7 en 11-8. Blijkbaar werd Joāo zo een beetje in slaap gesust door Andie, want de 4e game was hij er niet helemaal bij en verloor die met 6-11. En dus moest het in de 5e gebeuren. Het ging grotendeels gelijk op. Ze gaven naar elkaar geen duimbreed toe. En zo liep het naar de 9-9. Helaas kon Joāo die laatste punten niet doordrukken en verloor nipt met 9-11. Jammer, maar hij was wel héél dichtbij.
En toen was daar …. Erben. De rots in de branding (net als zijn tafeltennis soms 🙂 ), als sterkste speler van de vaste bezetting van dit team moest hij het maar doen. En dat deed hij. Overtuigend. Tegen Lisanne liet hij er geen misverstand over bestaan wie er de sterkste was: 11-9, 11-6 en 11-6. 4e punt en het kampioenschap binnen !
Met het We Are The Champions van Queen luid door de speakers werd even stilgestaan bij deze mijlpaal. Vervolgens natuurlijk de felicitaties van de coach, de trainer, de ouders, de tegenstanders en ondergetekende.

Dan denk je dat onze mannen wel een beetje klaar zijn voor deze dag, maar nee hoor. Geïnspireerd door deze prestaties werden de overige 4 wedstrijden ook gewonnen: 8-2 !
Een kampioen waardig !

Uiteraard mogen we de kampioenen maker niet vergeten: coach Michel. Wederom bedankt voor je enthousiasme, geduld, ervaring, gedrevenheid, kennis, goede aanwijzingen, je drive, spelinzicht en aanmoedigingen !


The Victory 1 …. ook kampioen !!

Oh ja, voor wie het gemist heeft, die andere The Victory 1 is ook kampioen geworden en promoveert naar de 1e Divisie. Dat willen we natuurlijk ook in het Prikkertje niet onvermeld laten. Fjodor, Arthurs, Frank en Hans hebben een topprestatie neergelegd door in het eerste jaar in de 2e divisie kampioen te worden en hiermee The Victory voor het eerst in haar bestaan naar de 1e divisie te spelen. Toen ze na het winnende punt uitgeraast waren, de bloemen en felicitaties in ontvangst hebben genomen, dan krijg je One Happy Family:

En 1e divisie, dat betekent o.a. grotere uitdagingen, spannendere wedstrijden en nog indrukwekkendere rally’s. Ik kijk er in ieder geval naar uit.
Overigens, 1e divisie betekent ook niet meer zelf achter het scheidsrechter tafeltje hoeven te zitten, maar echte bondsscheidsrechters (2 per wedstrijd). Ook leuk om eens mee te maken.


Standen & Percentages

5e klasse poule B

The Victory 1 8 - 55
 Nieuw Vennep 3 8 - 44
 Amsterdam '78 2 8 - 35
 Amsterdam 7 8 - 34
 TSTZ Haarlem 2 8 - 32
Roy Oostenrijk 6 6 100%
 Berno Dooper 3 3 100%
 Erben Olij 17 14 82%
 Rens Galesloot 22 14 64%
 Joāo Pinheiro 16 5 31%
 Alexander Svechtarov 2 0 0%

Dubbel. 9 6 60%

Najaarscompetitie 2018

De samenstelling van de teams voor de najaarscompetitie is nog onderweg, maar hierbij alvast de speelweken van de najaarscompetitie 2018:

Speelweken najaarscompetitie 2018 Jeugd:

Zaterdag 8 september speelweek 1 
Zaterdag 15 september speelweek 2 
Zaterdag 22 september speelweek 3 
Zaterdag 29 september speelweek 4 
Zaterdag 6 oktober speelweek 5 
Zaterdag 13 oktober speelweek 6 
Zaterdag 20 oktober vrije week 
Zaterdag 27 oktober vrije week 
Zaterdag 3 november speelweek 7 
Zaterdag 10 november vrije week
Zaterdag 17 november speelweek 8 
Zaterdag 24 november speelweek 9 
Zaterdag 1 december speelweek 10

Zo dat was het weer. Voor straks fijne vakanties en tot in het najaar met weer mooie en spannende partijen.

Jeroen Heemskerk


” Je moet meer zijn forehand opzoeken, vervolgens zijn wisselpunt en weer terug naar zijn forehand “
” Als je nu kort met veel backspin op zijn backhand serveert, dan ligt hij panklaar om met je forehand uit te halen naar zijn mindere backhand “
” Broertje, ik zou gewoon gaan pingpongen “

 

Translate »