Arjen de Groot en Eric de Boer nieuwe gezichten op het podium

Het was een gezellige dag, helaas een lage bezetting, om divers redenen van de A poule, waarbij het grootste deel de bar heel goed verzorgd werd door onze Nel de Weerd, heel hartelijk bedankt Nel. Later kreeg ze hulp van de reeds vroeg uitgeschakelde Jasper, die als penningmeester waarschijnlijk dacht op deze manier nog wat extra geld voor de club binnen te kunnen krijgen, een goed initiatief.

Bij de senioren B waren de 19 deelnemers ingedeeld in 3 poules. Hiervan gingen er in totaal 7 door naar de finale-poule.
In de eerste poule gingen Jeroen Verhoef en Jeroen Heemskerk door, zoals geplaatst.
In de tweede poule gingen niet de geplaatste Jasper Kol en Peter Hopstaken door, maar de, toen nog regerend, clubkampioen George Hoogvorst en junior Eric de Boer door.
Eric begon zijn eerste senioren clubkampioenschap heel sterk, door alleen van Paul Veth te verliezen.
In de derde poule wist Bill Zwaag de geplaatste Sjoerd Groot te verdringen en ging daarmee samen met Rob Klok en Bert Hildesheim, de poulewinnaar, naar de finalepoule.
In deze finale poule was het tot het einde toe spannend, en zeer verrassend. Onze Jeroen Heemskerk vroeg zich zelfs bij het opnoemen van de stand af, waarom zijn naam maar niet genoemd werd, totdat hij ineens de nummer drie bleek.
Jeroen Heemskerk was samen met Rob Klok en Bert Hildesheim op de gedeelde derde plek geëindigd, maar  na het berekenen bleek Jeroen derde, Rob Klok, “Ik wist het, ik val altijd net buiten de prijzen” 4e en Bert moest genoegen nemen met een vijfde plaats.
De laatste wedstrijd in deze poule ging tussen Jeroen Verhoef en Eric, waarbij Eric alles nog gewonnen had en Jeroen al een nederlaag te slikken had gekregen. Het was echt een finale, de winnaar zou clubkampioen worden en de verliezer moest genoegen nemen met de tweede plaats. Na een 2-0 voorsprong van Jeroen, kwam Eric goed terug tot 2-2, in de laatste game kon hij dit een, twee, drie doorzetten, waarbij het zelfs verlengen werd.
Uiteindelijk werd het toch 14-12 voor Eric, gefeliciteerd.

eric-jeroen-finale

De senioren A had slechts 6 aanmeldingen, waarna er een 6-kamp gespeeld ging worden, waarna op verzoek van de meerderheid van de A-spelers nog een halve finale en een finale gespeeld gingen worden.
Voor deze halve finale plaatsten Arjen de Groot, Bjorn van der Neut, Rutger Jacobi en Jeroen Borst zich.  Michel Roosien en Bart Blanken konden hier weinig tegen in brengen.
Deze halve finales liepen conform verwachting, zowel Arjen als Rutger wisten met 3-1 te winnen van respectievelijk Bjorn als Jeroen.
De strijd om de derde plaats was tot het einde toe spannend en zeer gelijkopgaand. Bjorn was in het voordeel, omdat hij een veel betere conditie heeft, en Jeroen aan het einde van de dag minder gaat spelen en ook moeite heeft om zich een tweede keer op te laden tegen dezelfde tegenstander. In de poule had Jeroen nog met  3-0 gewonnen, als waren het wel nipte game overwinningen. En de angst van Jeroen werd werkelijkheid, hij was vandaag de enige Jeroen die niet op het podium kwam en genoegen moest nemen met de 4e plaats, als was het zeer nipt, ook deze wedstrijd werd met 14-12 beslist in de 5e game, in het voordeel van Bjorn.

De finale was zeer spannend, ging gelijk op, tot aan het einde, waarbij Rutger meerdere matchpoint kreeg, maar Arjen wist ze telkens ongedaan te maken, waarna voor de derde keer een 14-12 in de vijfde game op het scorebord kwam, deze keer in het voordeel van Arjen de Groot, die hiermee voor de eerste keer clubkampioen van the Victory werd, ook jij van harte gefeliciteerd.

finale-halve-score

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.
Sjoerd Groot

Foto’s zijn hier te vinden

Filmpjes van de B finale zijn hier te vinden