Yuwei en Mengjie geplaatst voor kwartfinales NJK

Afgelopen zondag waren de finalerondes van de Afdelingsjeugdmeerkampen in Zaandam. Namens The Victory konden Yuwei en Mengjie zich plaatsen voor de Nationale Jeugdmeerkampen waarvan de kwartfinales op 4 december in Almere plaatsvinden. Er werd gespeeld in 2 poules waarvan de nummers 1 en 2 zeker zouden zijn van plaatsing. De nummers 3 en 4 van beide poules moesten in een vierkamp alsnog proberen een plekje af te dwingen.

Als Yuwei en Mengjie hun niveau zouden halen, zou plaatsing voor de kwartfinales mogelijk moeten zijn. De oeroude speeltafels in de sporthal haalden kennelijk ook deze keer de oerkrachten van Yuwei naar boven. Voor het 4e jaar op rij wist ze ongeslagen de 1e plaats in haar poule, en dus directe plaatsing voor de kwartfinales, af te dwingen. Haar grote concurrent, Sanne Briefjes, moest in 4 games (met minimaal verschil) genoegen nemen met de 2e plaats.

Dat voor Mengjie, als 1e jaars junior, directe plaatsing lastiger zou zijn, stond van te voren al vast. Ze wist zich echter knap naar een 3e plaats in haar poule te vechten waardoor 1 winstpartij in de vierkamp voldoende zou zijn om samen met Yuwei naar Almere af te gaan reizen. Mengjie was in de 1e partij van deze vierkamp een maatje te groot voor Romy Bakker, waardoor plaatsing voor de kwartfinales voor beide dames Grijpink een feit was.

mengjie-wachtend yuwei-backhand